Matua Lands and Legends Central Otago Pinot Noir 2020

Jeg har nylig smakt Matua Lands and Legends Central Otago Pinot Noir 2020 (ny årgang og tilbake på markedet) og vil gjerne dele den med dere:

I 1969 plantet brødrene Bill og Ross Spence de første Sauvignon Blanc buskene i New Zealand, de hadde ingen penger og leide et tinnskur til å produsere vin i.
Begge studerte vindyrking på 60-tallet og det var der fasinasjonen for Sauvignon Blanc begynte, de produserer sin første vin på 70-tallet, fortsetter og vokse og utvider produksjonen på 80- og 90-tallet. Nå eksporterer de vin til store deler av verden, har vunnet mange priser og man kan vel si at de er et levende eksempel på at bedrifter som starter på bar bakke også kan bli suksessfulle!

Matua er et maoriord som betyr «The Most Senior One», lederen og familieoverhodet.

Fra en av verdens mest sørliggende vinmarker kommer denne vinen i Lands and Legend linjen fra Matua helt opp til oss i nord.
Den er produsert på druen Pinot Noir og druene er håndplukket, vinen har blitt lagret i 10 måneder på franske eikefat før flasking.

Vinen har en frisk og fruktig aroma, mye rød frukt i form av bringebær og kirsebær, tranebær, lett krydret og hint av fat. Den er fyldig og litt sødmefull på smak, bra syre og fine tanniner i en tørr, lett strukturert og krydret utgang.
En utrolig smaksrik og fin New Zealandsk pinot som passer til masse forskjellig sommermat, prøv til grillet lyst kjøtt og sopp.

 

Produktet er tilsendt

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..