Chassenay d`Arce Cuvèe Première Brut

I dag ser vi på en Champagne som foreløpig ikke er tilgjengelig i Norge, vinhuset har ikke importør i Norge per i dag. Jeg har smakt deres husvin, nemlig Chassenay d`Arce Cuvèe Première Brut!

Vinhuset ble etablert i 1956 i Ville-sur-Arce og er i dag en gruppe bestående av 130 produsenter som til sammen har 315 hektar vinmark spredt over 12 landsbyer. De satser på høy kvalitet og fokus på terroir og miljø der de ligger helt sør i Champagne, på grensen til Burgund. De er i prosessen med å bli sertifisert av Sustainable Winegrowing og håper på å være sertifisert på vårparten i år.
Les mer om vinhuset her. 

Vinen er produsert på 60,5 % pinot noir, 39% chardonnay og 0,5 % pinot blanc, det er en blend fra ulike innhøstinger og 47% er reservevin. Den er selvfølgelig produsert på den tradisjonelle champagnemetoden og har fått 3 år på bunnfallet. Den har 12% alkohol og 9 g/l dosage.

Brice Bécard Head Winemaker:
“The blend of fairly imposing pinot noir with the greater subtlety of chardonnay gave rise to our emblematic Cuvée Première, which is remarkable for its generosity and delicacy. This champagne is classic and complex, driven by the freshness that is characteristic of the Arce Valley’s terroir. Its body is precise and smooth, sending out a consensual message.”

Vinen har en frisk og mineralsk nese, epler, sitrus, florale toner, kalk og kjeks. Den er elegant og slank i munnen, tørr med god syre, lang og mineralsk utgang som sitter godt. Frisk og elegant Champagne, et meget godt alternativ som aperitiff og til fisk og sjømat.

Annonselenke

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..