Muspelheim Arctic Single Malt Whisky

Nå slippes Bivrost Muspelheim Arctic Single Malt Whisky aldeles straks… Dette er er nok en Limited Edition, og totalt er 2282 nummererte flasker produsert. I Norge slippes ca. 900 flasker og det er en begrensing på 2 flasker per kunde. Jeg står i kø for å si det sånn.

Dette er den tredje i en serie på 9 i Bivrosts «Nine worlds of Norse Mythology», på samme tid i fjor kom den spennende nyheten Bivrost Niflheim Arctic Single Malt Whisky på markedet, dog kun med 1622 flasker, den fikk bein å gå på for å si det mildt. Det var den første Whiskyen fra Aurora Spirit Distillery og også den første i serien. I 3 år har den ligget til lagring på tønner i en bunker som ble bygget som forsvarsanlegg av de tyske styrkene som våren 1940 okkuperte Norge.
Av 1622 flasker, ble 900 solgt i Norge og de første 40 ble auksjonert bort.

I November kom den andre whiskyen i serien, Nidarvellir, den var redaktøren en av de første til å smake! Den har først ligget på 32 måneder på Bourbonfat, så 5-6 måneder på fat fra et kjent Islay-destilleri (som kjøpte fatene sine fra en Pinot Noir produsent på New Zealand).
Meget kompleks nese med torv, malt, sitrus, karamell, vanilje, flere fatlag, lett røykpreg og hint av gul frukt. Kraftig og intens smak, kompleks, noe krydret, varm, fast og lang utgang. Godt balansert og kompleks whisky!

Jeg er så heldig at jeg allerede har fått smakt den helt nye også. Når det kommer til fatlagringen på denne har den ligget på gamle 200 liters fat fra Islay, små Bourbonfat og Octavfat (50 liters fat).
Den har et komplekst og innbydende preg på nesen, sitrus, malt, korn, lett preg av røkt torv og hint av florale toner og fat. Den er fruktig og rund på smak, følger nesen med godt preg av fat og et fint krydret preg i en lang utgang. En rik, kompleks og deilig Whisky med lett røykpreg. Den tredje i denne serien leverer!

Produktet er tilsendt i en liten vareprøve

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..