17.mai trio!

I dag ser vi på en trio til 17. mai, her er alt du trenger i år!

Musserende vin til 17.mai brunsjen: Endelig er Rotari tilbake! Rotari er de musserende vinene til Mezzacoronagruppen i Trentino, de var borte en periode på grunn av det enorme trykket av Proseccoer på Vinmonopolet, men nå er det endelig på markedet igjen. Dette er mye bobler for pengene! Rotari Blanc de Blancs Extra Brut 2014 har i tillegg allerede 7 år på baken, og det til rett over 200-lappen! Vinen har en fruktig og frisk aroma, moden frukt, eple, litt sitrus og mineraler samt brødbakst kjennetegner lukten. Den har fine bobler og er godt balansert, tørr og mineralsk på smak. En utrolig elegant musserende vin som viser noe av det beste Trentino har å by på! Denne må bestilles, det rekker du akkurat.

Rosè til å komme seg gjennom dagen: Torres Digno Riesling-Rosé er noe så spesielt som en Riesling rosè. Hvis du vet litt om hvordan en lager vin så skjønner du at det ikke er mulig uten innblanding av en annen drue, det er derfor 5% Cinsault i den som gjør den rosè. Vinen har en litt spennende nese med røde epler, sitrus, urter og noe petro. Den er lett kompleks med balansert fruktighet, god syre og frukt, rund og fin utgang som sitter godt. Et meget godt kjøp, du har råd til to – og det har man tid til i år også. Så får en ofre det ekstra vinglasset neste år når vi må se på barna i det evinnelige barnetoget igjen.

Så, endelig er det tid for middag… Hurra, du har klart deg gjennom enda en pandeminasjonaldag. Kast barna i senga, fyr opp grillen eller stekepanna og finn et godt stykke rødt kjøtt. Celeste 2018 har 14.5% alkohol og er produsert på 100% Tempranillo, med andre ord en flott spanjol til kjøttmåltidet. Vinen har en sjarmerende og innbydende aroma. Intens mørk frukt på nesen, noe tørket frukt, hint av krydder, kaffebønner og et fint eikepreg. Den er fyldig med mye moden frukt, fin syre og lang ettersmak. En utrolig fin spanjol jeg kunne tenke meg flere av i kjelleren, godt kjøp!

Produktene er tilsendt

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..