Røde og rosa gleder

Røde og rosa gleder i dag! Vi ser på den nye BiBen Mañana og Ch. de Valcombe Pastel Rosé!

Vi begynner med rødvinen. Dette er en helt ny rødvin med lite garvestoff, histamin og sukker. Hovedelementene som sikrer lave nivåer av disse ingrediensene, er at druene får en skånsom behandling og en noe annerledes vinifikasjon enn vanlig rødvin. Druene vokser i området Espaldera i Jumilla hvor man har vanningssystemer i vinmarkene. Det vannes bevisst for å skape mindre konsentrasjon i druene. Druene håndplukkes for å få en så skånsom behandling som mulig, og høstes før de er fullmodne. Deretter lages denne rødvinen stort sett som en hvitvin, det vil si at den har lite kontakt med drueskallet og stilkene på druen noe som avgir både farge og tanniner. Vinen er spontan-fermentert og har veldig lite kontakt med bunnfallet. Dette gir lite tanniner og ingen histamindannelse. Mañana er en naturlig vin laget på druer som er dyrket under økologiske prinsipper og som sertifiseres økologisk neste år. -importøren.

Mañana: Vinen er produsert på 100% Monastrell, 6 gram sukker per liter. Vinen har en fruktig nese med mørke bær, skogsbær, kirsebær, rød frukt, litt urter og krydder. Den er saftig og rund på smak, lett moden og sødmefull frukt, mangler ørlite syre, sitter greit. En lettdrikkelig og grei BiB.

Château de Valcombe er en familieeid vingård i Costiére de Nîmes og drives i dag av brødrene Nicolas og Basile. Eiendommen er sertifisert økologisk og er kjent for sine elegante og blekrosa viner. Deres filosofi er å jobbe i takt med naturen med en god dose fransk «joie de vivre!».
Vinen er produsert på Viognier 4% og Syrah 96%. Fint bærpreg på nesen, sitrus, florale toner og urter. Den er fruktig og rund, bløt med fin syre, elegant utgang som sitter godt. En elegant og smakfull rosè, mye vin for pengene.

Produktene er tilsendt

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..