Solid gavepakke fra Italia!

Her har du alt du trenger til 17.mai, både bobler, hvit-, rosè- og rødvin!

Bellavista Franciacorta Alma Cuvée Brut er en verdenskjent Italiensk musserende vin, og et utrolig flott alternativ til Champagne. Den finnes på mange pol i tilfelle du vil innom å kjøpe denne i dag! Bellavista ble grunnlagt i 1977 og eieren Vittorio Moretti produserte sin første vin i 1979. Bellavista Alma skapes fra de 60 beste Franciacorta-vinmarkene, iblandet ca. 15% cuvée-vin fra inntil 30 årganger og det legges stor vekt på at alt skal gjøres for hånd. Dette gjelder alt fra drueplukkingen til den forsiktige vendingen av flaskene som lar sedimentene samles i flaskehalsen, remuage. En stor andel av vinen gjæres og modnes på små, gamle fat i 7 mnd. Vinen lages etter Méthode Champenoise og er gjæret og modnet i eikefat (min. 4 år gamle) i 7 måneder, så 42 måneder på flaske, druene er Chardonnay 80%, Pinot Nero 18%, Pinot Bianco 2%.

Så skal vi se på en rosèvin fra Sicilia, nærmere bestemt det kjente vinhuset Planeta! Dette er Planeta Rosé 2020 og jeg må si at designet er utrolig lekkert
Litt om Planeta først, vinhuset er som nevnt fra Sicilia i Italia og ble etablert i 1995. Det unike med Planeta er at de har hele 6 eiendommer med forskjellig settinger og prosjekter. Ulmo, i Sambuca di Sicilia, Dispensa, i Menfi; Dorilli, i Victoria; Buonivini i Noto, Feudo di Mezzo at Etna i Castiglione di Sicilia og La Baronia, i Capo Milazzo.
Dagens rosèvin er fra Dispensa i Menfi, helt til venstre på kartet. Vinen er produsert på 50% av den klassiske druen Nero d`Avola og 50% Syrah.

Vinen har en deilig aroma av siciliansk sommer, fine toner av røde bær, markjordbær, sitrus, honningmelon og blomster. Den er god og fruktig, leskende med god syre og har overall en meget god balanse. Lang og god ettersmak.

En vin som er ute i ny årgang er Ca’Rugate Soave Classico San Michele 2020 mens Ca’Rugate Rio Albo Valpolicella 2019 er en nyhet. Historien til dette vinhuset begynte på starten av 1900tallet da Tessari-familen begynte å selge egenprodusert vin fra osteriaen de leide i Presina. Amedeo Tessari som var familiens overhode døde etter skader han fikk da han var soldat under første verdenskrig og hans kone tok den vanskelige jobben med å fø og oppdra barna deres alene. Fulvio, sønnen, tok på 30-tallet over farens arv og kjøpte vinmarker i Rugate, på 50-tallet kjøpte han vinmarker i Brognoligo og startet nesten på scratch i forhold til jordområde. Azienda Agricola Tessari Fulvio ble «født» på 70-tallet men forandret navn da sønnen Amadeo startet i bedriften, Ca`Rugate er navnet på åsene nord for Brognolio hvor vinmarkene og gården ligger.
På 2000-tallet begynte Ønolog Michele i familiebedriften, de har siden utvidet stort. De har investert i nye anlegg, vinmarker i valpolicella, kjellere og større områder. De tar i mot besøk på gården og tilbyr halvannen times turer som inkluderer besøk i de forskjellige produksjonsrommene, museet og selvfølgelig smaking.
San Michele er navnet på helgenen som markerer starten for innhøstingen.

Soaven har en fruktig aroma med søtlige florale toner, litt sitrus, urter og eple. Smaken er rund, mild og veldig balansert. Den har en fin fedme og man kjenner eple, honningmelon og urter i en lang ettersmak, en meget elegant og druetypisk vin! Fin til lyst kjøtt som kylling, kalkun og svin, samt italienske retter. Inne på mange vinmonopol!

Ca’Rugate Rio Albo Valpolicella 2019: frisk og fruktig nese, røde og mørke bær, jordlige toner, lett krydder og hint av fat. Den er fruktig på smak, bærpreget, saftig med god syre, lett krydret utgang. En lett og frisk Valpo til en god pris!

Produktene er tilsendt

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..