Det er et nytt bryggeri i byen!

Det er et nytt bryggeri i byen, og det heter Krecher! Jeg har sett på de tre ølene de lanserte i mai!

I vinter fikk jeg nemlig en spennende mail…
«Krecher uttales som «creature», eller skapning om du vil og henter sin inspirasjon fra mytiske skapninger, litteratur og legende.
Krecher kommer til å fokusere på eikefatlagrede «store» øl med naturlige tilsetninger, velhumlede IPA’er i østkyst-stil, og fruktige surøl som blir mest nærliggende å beskrive som øl-smoothier – igjen med et fokus på de naturlige råvarene. Vi ønsker å strekke oss mer mot det ekstreme enn vi tidligere har gjort, men med å holde fokuset på å oppnå det ekstreme med mest mulig naturlige råvarer. Som vi for eksempel gjør med de heftige fruktmaserasjonene i de kommende fruktølene våre. I forbindelse med oppstart har vi også bestilt 70 ny-tømte eikefat fra Buffalo Trace som fylles opp med barleywine og imperial stout i disse dager, og vil legge grunnlaget for vårt omfattende fat-program med utelukkende sterke og mørke øl.»

Bak dette prosjektet står Ellen Minerva Opedal-Singsaas og Martin Opedal, to navn som slettes ikke er ukjent om du er interessert i craft beer. Du drar kanskje kjensel på designet også – de har nemlig bakgrunn fra det vellykkede bryggeriet Cervisiam, som hvert fall jeg har satt pris på mange av ølene til i mange år.

The Dagonathulu (kirsebær og bringebær-smoothie style berliner weisse på 5%): Et øl bestående av 50% øl og 50% ekte frukt, brygget i ekte smoothie-øl-stil, i mer ekstrem grad enn det har vært gjort av noen i Norge tidligere, må det være lov å påstå. Ølet er vegansk. Ølet er frisk og fruktig på nesen, godt bærpreg med sure kirsebær. Den er fyldig, har god syre, et utrolig flott preg av ekte frukt og bær, godt balansert. Meget fin!

Draugenetic X (jordbær, bringebær, solbær og vanilje-smoothie style berliner weisse på 6%):  Nok et øl bestående av 50% øl og 50% frukt, følger en litt annen prosedyre enn ølet over rundt frukt-tilsetningene for å gi en litt annen effekt. Ølet er vegansk. Aromatisk og fruktig nese, malt, sitrus og bær. Den er fruktig med god syre, godt balansert på smak med et spennende vaniljepreg på ettersmaken. En artig og god øl som ikke glir over i å bli «too much».

Phantom Resonator (IPA brygget med årets høst av Citra og Mosaic i 50/50-forhold, gjæret med vår husgjær og med en liten klype laktose for ekstra munnfølelse): Innbydende og fruktig nese, tropiske frukter, sitrus, humle og malt, noe urter. Den er fruktig og meget godt balansert, fersk frukt og humle, deilig bitterhet i utgangen. En flott og klassisk IPA, smakfull.

Vi ønsker det nye bryggeriet velkommen og gleder oss til å se ha fremtiden bringer, lykke til!

Produktene er tilsendt

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..