Guado al Tasso Scalabrone Bolgheri Rosato 2020

På tide med en flott «rosavin» fra Italia igjen; Guado al Tasso Scalabrone Bolgheri Rosato 2020 er en rosè det absolutt er verd å ta en titt på!

Bak vinen gjemmer det seg et kjent navn, nemlig Marchesi Antinori!
Familien Antinori begynte å produsere vin allerede i 1385 og er i dag en stor, svært moderne produsent av kvalitetsvin-hovedsakelig i Italia.
I tillegg til vinproduksjon i Italia, Ungarn, Malta og Romania, lager Antinori vin i California og i Chile. Firmaet styres i dag av Marchesi Piero Antinori, godt hjulpet av døtrene Albieria, Allegra og Alessia. Familien har aldri vært redde for å gå nye veier for å øke kvaliteten på vinene. Et eksempel på det er Tignanello som ble lansert i 1971, og som var med på å starte fenomenet ‘Supertoskanere’ – topp kvalitetsvin, produsert utenfor det tradisjonelle appellasjonssytemet.

Den 300 ha store eiendommen Guado al Tasso ligger ca 80km sør-vest for Firenze, i Alta Maremma, rett utenfor middelalderbyen Bolgheri.
Jordsmonnet består av steinete leirjord med innslag av kalk. Den første årgangen Guado al Tasso (rødvin) ble laget i 1990. Vinmarkene til Scalabrone er oppkalt etter røveren Scalabrone som herjet i havnen og kanalen ved Bolgheri på begynnelsen av 1800-tallet.
Vinen er produsert på 40% Cabernet Sauvignon, 30% Merlot og 30% Syrah.
Vinen har en frisk og fin aroma av røde bær, jordbær, bringebær, kirsebær, urter, røde epler og blomster. Den er fruktig og frisk, balanserte frukttoner med fin syre og god ettersmak. En konsentrert og tørr rosè, verd prisen og litt til!
Et godt eksempel på magien Antinorifamilien skaper i vinene sine!

Produktet er tilsendt

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..