Et knippe nyheter og nye årganger, samt bobler til 17. mai!

Da jeg ble invitert på en digital smaking over et knippe av årets nyheter, vårens favoritter og musserende til 17 mai sa selvfølgelig ikke denne Vinhøna nei! Jeg deler selvfølgelig videre med dere!

Rotari Blanc de Blancs Extra Brut 2014(ute i råflott og nytt design): Vinen har en fruktig og frisk aroma, moden frukt, eple, litt sitrus og mineraler samt brødbakst kjennetegner lukten. Den har fine bobler og er godt balansert, tørr og mineralsk på smak. En utrolig elegant musserende vin som viser noe av det beste Trentino har å by på!

Celeste 2018: Vinen har en sjarmerende og innbydende aroma. Intens mørk frukt på nesen, noe tørket frukt, hint av krydder, kaffebønner og et fint eikepreg. Den er fyldig med mye moden frukt, fin syre og lang ettersmak. En utrolig fin spanjol jeg kunne tenke meg flere av i kjelleren, godt kjøp!

William Fèvre Petit Chablis 2019: Vinen har en frisk aroma, fruktig og floral med fint mineralpreg. Parfymerte toner av eple, acasieblomster, sitrus og hint av urter. Den er fyldig på smak, har et ungt preg av eple og sitrus, god syre og lang ettersmak. En meget bra chablis til en god pris.

Mezzacorona Pinot Grigio Rosé: Vinen har en frisk og fruktig nese, røde bær, floral, enkel og innbydende. Den er fruktig også på smak, rund, ok syre, tørr utgang. En helt grei rosè til sommerkosen.
(Les mer om vinhuset og mitt besøk der her)

Casalforte Prosecco Rosé: Fruktig nese, eple, pære, sitrus, floral, hint av urter. Fruktig og rund, lett syre, lettdrikkelig og fin. På den sødmefulle siden, men absolutt et godt kjøp.

Delorme Crémant de Bourgogne Brut Rosé: Aroma preget av røde bær og frukt, eple og sitrus, hint av brødbakst. Den er saftig og kremet på smak, følger nesen med god syre og et hint av brøddeig i ettersmaken. Fin liten flaske i veska denne sommeren.

Marques de Riscal Rueda Superior 2019: Aromatisk og frisk nese, epler, sitrus, florale toner, hint av mineraler. Den er fruktig og frisk på smak, god syre, sitter ganske godt med et lett bitt i utgangen. Fin til sjømat, vegetar og salater. 

Torres Pazo das Bruxas Albariño 2019: Frisk og fruktig nese, innbydende, florale toner, gul frukt, sitrus og hint av krydder og mineraler. Den er fruktig med god syre, lett mineralpreg, rund utgang. Deilig vin til sjømat.

San Valentín 2020: Den er fruktig og floral på nesen, hint av tropisk frukt, sitrus og urter. Den er fruktig og sødmefull, rund, følger nesen. En lettdrikkelig om enn noe søt stil.

En hyggelig og sosial smaking!

Produktene er tilsendtLegg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..