Deilige nyheter fra Minuty.

Det er alltid en glede når det kommer nye årganger og nyheter fra Minuty!

Château Minuty ligger i Provence i Frankrike. Minutys historie går tilbake til 1930-årene da Gabriel Farnet overtok gården og det lille kapellet bygget under Napoleon III. På den tiden ble eiendommen kalt for «De l’Oratoire» som betyr nettopp «Fra kapellet». De eier i dag 65 hektar med vinstokker i Saint-Tropez-området og er en av de mest berømte produsentene av roséviner i Provence.
De dyrker også ca. 15 hektar i den nærliggende kommunen Ramatuelle. Det legges vekt på å dyrke jorda økologisk og noe av produksjonen oppfyller økologiske standarder, men de er ikke sertifisert per i dag, det er dog noe de jobber med.
Vinmarkene er i hovedsak plantet med lokale druesorter som reflekterer området best. Mesteparten består derfor av Grenache kjent for å være «kongen av rosé» og Tibouren som er typisk for Saint-Tropez. Rosévinene er i dag kjent over hele verden og Minuty Rosé har vært blant de bestselgende rosévinene i USA i årevis.


Man blir glad av rosa vin, Minuty innfrir!

Minuty Prestige Rosé 2020 har vært i familiens portefølje i over 25 år og reflekterer kunnskapen hver generasjon har tatt til seg og utviklet videre områdets terroir og druetyper. Den er produsert på  Grenache 70%, Syrah 5%, Cinsault 20% og Tibouren 5%.
Vinen har en deilig og innbydende nese av hvit steinfrukt, blomstereng og hint av urter. Den er frisk og fruktig på smak, godt konsentrert, god syre og den sitter godt. Meget smakfull Provence, ørlite bedre enn i fjor?

Minuty Rosé 2020 er produsert på Cinsault 35%, Grenache 50% og Syrah 15%. Den har en fruktig og fersk nese, røde bær, sitrus og urter. Den er fruktig også på smak, rund og fin syre, en lett fedme ut i en lang ettersmak. Fersk og fruktig rosè, absolutt verd prisen.

Ch. Minuty M Madi 2020: Serien «M» er den klassiske stilen av rosé fra Provence. Limited Edition introduseres for fjerde gang og det lages kun et begrenset antall flasker, i år er det den franske artisten Madi som står for den flotte flasken. Vinen er produsert på en Cinsault, Grenache, Syrah blend. Vinen har en aromatisk nese med røde bær, florale toner og hint av urter. Den er smakfull og rund, en lett fedme som balanseres av en fin syre, lett struktur i en lang utgang. En smaksrik og fin Provence med fin karakter.

Ch. Minuty Rose et Or 2020 er produsert på Tibouren 8%, Grenache 90% og Cinsault 2%. Meget aromatisk og intens nese med røde bær, sitrus, hvit steinfrukt, fersken og blomster. Den er fruktig og syrefrisk, kompleks med en fin og lett strukturert fedme, lang ettersmak. En konsentrert og flott vin, premium rosè. 

Produktene er tilsendt

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..