Larsen Aqua Ignis til nasjonaldagen!

Marsslippets mest spennende brennevin? Det var nok Larsen Aqua Ignis for min del! Vi feirer nasjonaldagen med denne flotte Cognacen!

Jens Reidar Larsen levde livet med frimodighet, satte seil fra hjemlandet på jakt etter eventyr og skapte deretter sin unike stil av Cognac: ren, elegant og fruktig.
Denne ånden av utforskning og innovasjon er i Maison Larsens DNA og ingenting uttrykker dette mer enn nyheten Larsen Aqua Ignis, den første Cognacen i verden lagret i fat som er laget med den unike steam fire prosessen.
Druebrennevinet (eaux-de-vie) som utgjør Larsen Aqua Ignis er nøye utvalgt fra områdene Fins Bois og Bons Bois for deres intense fruktighet. Disse eaux-de-vie gjennomgår en to-trinns aldringsprosess. Først lagres de på tradisjonelle eikefat. Når de er ferdig lagret i de tradisjonelle eikefatene, blandes de og tappes på «Aqua Ignis III fat» hvor lagringen fortsetter. Brennevinet har nå en alkoholstyrke på 50 %.

Dette andre lagringstrinnet er det unike. «Aqua Ignis III fat» er et lite parti finkornede franske eikefat med en kapasitet på 225 liter som har blitt laget med den unike steam fire prosessen. Hvert fat dynkes i varmt vann og ristes deretter over varm ild, tre ganger.
Denne teknikken frigjør de mest komplekse og fineste aromaene fra treet mens du holder ut uønskede røykfrie toner, tanniner og syre. 

Steam fire prosessen som blir brukt til å skape Larsen Aqua Ignis er unik og er en rettslig beskyttet prosess. Prosessen gjør Larsen Aqua Ignis til en unik Cognac, utenfor de typiske cognackategoriene. Det er også prosessen som gir navn til denne Cognacen: vann og ild – eller Aqua Ignis på latin.

Cognacen har en kompleks, fruktig og krydret nese, tørket frukt, mørk sjokolade, vanilje og fat. Den er kompleks også på smak, strukturert men bløt og fyldig, følger nesen med en konsentrert og lang ettersmak. En unik og meget god Cognac, fantastisk kjøp!

Produktet er tilsendt

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..