Grillvin fra Wente

I dag ser vi på noen flotte viner fra Wente, perfekte til grillmaten.

Vinhuset Wente er ganske gammelt til å være Amerikansk, Wente ble grunnlagt i 1883 i Livermore Valley, rett øst for San Francisco og er det vinhuset i USA som har vært familiedrevet lengst!
C.H. Wente som hadde reist over Atlanterhavet fra Tyskland i søken om et bedre liv, hadde fått gå i lære hos vinmaker Charles Krug i Napa Valley og funnet ut at han hadde en lidenskap for vinmaking.
Han tok derfor med seg sin nye kone til Livermore Valley og startet sitt eget vinhus.
I motsetning til mange andre på den tiden som drev med vin som «hobby» satset Wente fullt og holdent på dette, han startet med 18 hektar som raskt vokste seg til 80 før forbudstiden kom.

(Wentefamilien ca 1895)

Den sterke dedikasjonen til vin og vinmaking fortsatte i de neste generasjonene, sønnene Ernest og Herman fikk vinhuset på beina med et meget godt rykte etter Forbudstiden, de var så opptatt av å gjøre Amerikanerne interessert i vin igjen att de var med å opprette The Wine Institute, en organisasjon for Californisk vin.
De dro til Frankrike, nærmere bestemt Montepellier, og hentet Chardonnayplanter som folk fra hele California fikk lov å ta avskjær av, det førte til at hele 75-80% av alle chardonnayplantene nå er Wente-kloner.
Brødrene lanserte i 1936 den første Chardonnayårgangen sin, nasjonens første hvor etiketten skrev Chardonnay og ikke region.
3. generasjon Karl L. Wente jobbet intenst sammen med faren og onkelen sin på gården til det var hans tur til å ta over, i 1963 kjøpte han en stor eiendom i Monterey som ble lagt til vingården som ble groplass for Riva Ranch Single Vineyard Chardonnay and Pinot Noir.
Dette gjorde at Monterey ble et velkjent vinområde.

Eric, Philip og Carolyn, barna til Karl vokste også opp i vinmarkene, de lærte alt som hadde med vingården å gjøre fra barnsben, før de selv tok over.
I990, før «bærekraftig» ble et poppisord begynte på et program for å bli mer miljøvennlige, de øa en plan for å konservere energi og vann på best mulig måte, resirkulere og bruke miljøvennlige midler i marken.
De har også gjort en stor innsats for dyr og planter i nærmiljøet, de har plantet gamle tretyper, lagt til rette for insekter og fugler.
I 2010 ble de offisielt godkjent: Certified California Sustainable Winegrowing (CCSW), noe de har blitt hvert år siden.
I dag er det 5. generasjon som driver vinhuset, Karl D. og Christine Wente går i lære hos 4. generasjon og de er minst like dedikerte som sine foreldre og besteforeldre!

I dag har Wente over 1200 hektar hvor de har over 34 druesorter inkludert Chardonnay, Cabernet Sauvignon, Merlot, Pinot Noir, Syrah, Sauvignon Blanc, Riesling og Zinfandel.De selger ca. 500.000 kasser vin i året til over 70 land.Vingården deres er et populært reisemål og de arrangerer alt fra vinmakinger, omvisninger på gården og konserter til vinklubb, middagsselskaper og golfturnamenter.

Wente Southern Hills Cabernet Sauvignon 2018: Fruktig nese med mørke bær, moden mørk frukt, solbær, krydder og hint av urter. Den er fyldig og smakfull, god frukt og syre, lang ettersmak. En fin Cabernet, frisk og fruktig! Godt kjøp.

Wente Beyer Ranch Zinfandel 2018: Innbydende nese med moden frukt, mørke bær, kirsebær, krydder og et hint av fat. Den er fyldig og fruktig på smak, fin fruktsødme, god syre, lang og smakfull utgang. En fruktig og balansert zinfandel, godt kjøp.
Wente Sandstone Merlot 2015: Fin nese med røde og mørke bær, kirsebær, lett krydder, hint av kakao. Den er fruktig og fyldig, rund med fin syre, lette tanniner i en ganske lang utgang. En lett krydret, fruktig og rund Merlot, fin allrounder, godt kjøp.

Produktene er tilsendt

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..