Cloudline Pinot Noir 2018

Cloudline Pinot Noir 2018 var ny for meg da jeg smakte den, den kommer fra den kjente franske familien Drouhin sine vinmarker i USA.
I 1961 var Robert Drouhin, sjef av Burgunds Maison Joseph Drouhin, på besøk for å promotere Drouhins Burgund-viner på vestkysten av Amerika. Den Californiske vinindustrien begynte nå å bli gjenkjent, men det var lite som skjedde i Oregon.
Da han besøkte Oregon og de nye vingårdene første gang, fikk han et inntrykk av at det vel så godt kunne være Oregon og ikke Burgund, som kunne dyrke Burgunds fantastiske drue, Pinot Noir. Oregon og Burgund ligger på samme breddegrad og har nesten like mange soltimer og lik nedbørsmengde, derfor kan Pinot Noir også dyrkes like godt her. I 1986 uteksaminerte Roberts datter, Veronique med en avansert grad i ønologi, fra Universitet i Dijon og ville utvide hennes ekspertise ved å jobbe i Oregon.
Veronique ble praktikant hos vingården Adelsheim, Bethel Heihgts og Eyre. I 1987 dro Robert og Veronique til Oregon for å utforske området, samt undersøke potensialet Oregon hadde.
Eiendommen de så på hadde 225 mål og hadde før vært kornåkre og en grantre-farm. Eiendommen lå perfekt til med sør-vest vendte skråninger og Robert så potensialet i hva som ville bli de beste Pinot Noir vingårdene i den «nye verden». Det ble bestemt at de skulle kjøpe denne eiendommen. Veronique er i dag sjef og vinmaker for Domaine Drouhin Oregon og har produsert vin her i over 20 år.

Vinen ble skapt i 2002 av Dreyfus Ashby og vinifisert av Véronique Drouhin-Boss, det er en ren Pinot Noir hvorav 25% av druene kommer fra den kjente Roserock Vineyard, 6 måneder på fat.

Innbydende nese med rød frukt, mørke bær, bringebær, lett preg av jordsmonn. Den er fruktig og fyldig på smak, en deilig lett sødme og god syre, lang ettersmak med fine tanniner. En godt balansert, litt kraftig og smakfull Pinot!

Produktet er tilsendt

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..