Cline Ancient Vines Zinfandel 2018

Jeg har smakt smakt en del Cline de siste årene, og det generelle inntrykket er at det er viner som er godt verd pengene… Det fikk jeg bekreftet da jeg smakte Cline Ancient Vines Zinfandel 2018!

Det hele begynte som en hippiedrøm på 60-tallet da Fred Cline tilbrakte sommerene sine hos bestefar hvor han lærte magien ved å dyrke ting fra jorden. Da han ble litt eldre ville han dyrke Rhône-viner med et amerikansk preg, han begynte å restaurere vinplanter som var over hundre år gamle på vingården sin og begynte produksjonen av Carignane, Marsanne, Roussane og Viognier.

I 1993 flyttet Fred og konen til Sonoma Valley, her plantet de Merlot, Chardonnay, Pinot Noir og Syrah og åpnet et smaksrom i et gammelt hus fra 1853 hvor folk kunne komme på smaking. I dag eier familien flere områder i Sonoma og andre steder i USA, til og med et lite område i Toscana har de kjøpt og restaurert.

Dette er en vin produsert på de eldste vinplantene til vinhuset, den er produsert på druene Alicante Bouschet 3%, Petite Syrah 6%, Zinfandel 85% og Carignan 5%, den har har ligget på fat i 7 måneder hvorav ca. 35% er nye. 15% alkohol og 3.4 gram sukker per liter.

Vinen har en interessant og lett kompleks nese med mørke bær, skogsbær, krydder, urter og eukalyptus. Den er fruktig og rund på smak, god bærsødme, god syre og fine tanniner, lett krydret og varm utgang. Noe utradisjonell, men meget god Zinfandel, godt kjøp! Perrrfekt til grillsesongen!

Produktet er tilsendt

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..