Joseph Mellot Sancerre Le Rabault Rosé 2020

Joseph Mellot Sancerre Le Rabault Rosé 2020 er en rosè fra Sancerre, ganske spennende sted for rosè må jeg innrømme! Jeg likte godt årgangen i fjor, så det var moro å smake den rykende ferske 2020-årgangen.

Om vinhuset.
Allerede i 1513 i Sancerre startet Pierre Etienne Mellot det første kapittelet i Mellots vinhistorie. Sent på 1600-tallet ble Mellot-familien en viktig drivkraft i regionen og for selve vinproduksjonen gjennom Césare Mellot. I generasjoner har familien videreført driften av vingården og hatt sine unike innvirkninger på utviklingen. I 1946 tok hans to sønner, Joseph og Edmond over forretningen. De åpnet en vinbar i Paris og var en pådriver både for å øke salget og øke interessen for turisme. I 1960 åpnet de en vinbutikk i Sancerre «a Vigne et le Vin» som i dag selger alle vinene som produseres av Joseph Mellot. I 1969 begynner Joseph og Edmond og jobbe separat og vinområdene deles og to Mellot brands blir til.
Josephs sønn Alexandre Mellot tar over driften i 1984. Alexandre Mellot dør tidlig i 2005, bare 44 år gammel. Hans kone, Catherine Corbeau Mellot tar over familiefirmaet og ble kåret til «Chevalier de l’Ordre du Mérite Natinal» i 2007.
Gården består i dag av 115 ha. De eier 57 ha i Sancerre, 25 ha i Pouilly-Fumé, 17 ha i Quincy og 11 ha i Reuilly-området. I tillegg eier de 4 ha i Menetou Salon og 1,5 ha i Coteaux du Giennois. Joseph Mellot selskapet ble ISO 14001-sertifisert i 2009 og var den første vingården i regionen som fikk denne sertifiseringen.
Samme år ble Joseph Mellot det første franske selskapet som knytter seg til 10:10 kampanjen for miljøet. Fra og med 2010 ble viner og vingården sertifisert og merket som bærekraftig landbruk.

Om vinen.
Druene (100% Pinot Noir) til Le Rabault dyrkes i jordsmonn som inneholder mye flintstein, vinen har 13.5% alkohol og under 3 gram sukker per liter. Basisutvalget kat. 5.
Vinen har en innbydende nese av røde bær, bringebær, florale toner, sitrus og et hint av urter. Den er frisk og saftig på smak, konsentrert frukt, god fylde og fin syre, sitter godt. En smaksrik og leskende rosè! Hakket hvassere i år eller?

Produktet er tilsendt

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..