To fine grillviner!

I dag se vi på to fine grillviner, en Pinot og en Zin, klassisk til sommerens grillmat i mine øyne.11th Hour Pinot Noir og 11th Hour Zinfandel.

Vinhuset bak disse vinene er Scotto Cellars i California og det blir nå drevet av femte generasjon vinmakere. Det hele startet med Salvatore Scotto rundt 1880 på Sicilia hvor han kom fra. I 1903 utvandret hans sønn Dominic Scotto til USA, hvor han slo seg ned i Brooklyn (New York) og startet etter hvert som vinhandler. Noen generasjoner, og over 100 år senere er det  som nevnt nå femte generasjon som styrer familieendommen – en av USAs eldste vinfamilier. Og etter hvert har relokalisert seg til California og Lodi hvor de nå lager vin.

Den ellevte timen er et engelsk uttrykk for å gjøre noe i siste liten, men vinhuset bruker uttrukket på en positiv måte i forhold til at vinmakeren kan vente helt til siste minutt med å velge den perfekte innhøstingsdatoen, fermenteringstid, tid på fat osv. For å få den perfekte vinen og balansen.
Druene til disse vinene kommer fra Sacramento og Lodi.

Pinot Noiren har en delikat og innbydende nese av røde og møke bær, kirsebær, bringebær, hint av urter og krydder. Den er fruktig og saftig, følger nesen, lette tanniner i en behagelig utgang. En godt balansert og fin billig-Pinot. Godt kjøp.

Zinfandelen har en nese med lett moden frukt, mørke bær, skogsbær, plommer og krydder. Den er rund og lett sødmefull på smak, smakfull og lang utgang med lette tanniner. En fruktig og lett Zinfandel, verd prisen.

Produktene er tilsendt

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..