Pressemelding: Måkevinen endelig på boks!

Mai, 2021: La deg forføre inn i en leken havbris på boks! Nå kan du enkelt drømme deg bort til varme solstråler, salt mild vind fra Adriaterhavet og en avslappet feriefølelse med et duggfriskt glass av måkevinen tappet fra kartong… Castignano Montemisio Marche Bianco:


Cantine di Castignano representerer kreativitet og hardt arbeid – som er kjerneverdiene i Piceno-området. I Marche ved Adriaterhavskysten har man opplevd en dramatisk forbedring av vinproduksjonen i de senere årene, og Cantine de Castignano er en av cooperativene i området som har tatt vinproduksjonen til nye høyder. Seriøst arbeid i vinmarkene, i kombinasjon med forbedrede produksjonsteknikker og effektivt arbeid i vinmarkene har gitt veldig gode resultater på vinene, resultatet er energiske og karismatiske viner med en nydelig mineralitet, som man ofte forbinder med Marche.
Druene og vinstokkene trives svært godt i det helt unike terroiret omgitt av Sibylline-fjellene i vest og av Adriaterhavet i øst. Her stortrives pecorino-druen i et friskt klima med stor temperaturvariasjon mellom dag og natt. Vinmarkene ligger 200 meter over havet og er østvendte med kalkholdig jordsmonn og vinstokkene er gjennomsnittlig x år gamle. Druene er høstet inn for hånd, og presses forsiktig før temperatur kontrollert gjæring i rustfrie ståltanker.
Flaskevarianten av måkevinen ble lansert med stor suksess og har i flere år vært en folkekjær hvitvin på det norske markedet. Derfor har vi jobbet hardt for å kunne lansere nøyaktig den samme vinen på boks, med akkurat samme kvalitet som i flasken. Ettersom det er noe strenge regler i Marche-regionen så har bag in boksen fått en deklassifikasjon på grunn av regelverket, men vinen er av samme kvalitet, noe som har vært viktig for oss. Pecorino druen har DOC-status i appellasjonen Offida Pecorino DOC, boksen består av 100 % pecorino.

Måkevinen passer ypperlig til sommerens skalldyrsfat, grillet hvitt kjøtt, og grillet fisk. Helt super å servere til antipasti eller å slenge med i kurven når du skal i parken, for ikke å glemme til sommerens deilige båtturer. – En skikkelig sjarmerende allrounder som kan følge deg til de fleste sommerstunder, fungerer utmerket uten mat også. Flaskevarianten av måkevinen ble lansert med stor suksess og har i flere år vært en folkekjær hvitvin på det norske markedet. Derfor har vi jobbet hardt for å kunne lansere nøyaktig den samme vinen på boks, med akkurat samme kvalitet som i flasken. Ettersom det er noe strenge regler i Marche-regionen så har bag in boksen fått en deklassifikasjon på grunn av regelverket, men vinen er av samme kvalitet, noe som har vært viktig for oss. Pecorino druen har DOC-status i appellasjonen Offida Pecorino DOC, boksen består av 100 % pecorino.

Vinhøna mener: Vinen har en aroma av epler, sitrus, florale toner, hvit steinfrukt og hint av urter. Den er syrefrisk og fruktig på smak, rene smaker av eple og sitrus, sitter godt i munnen med litt salte, mineralske toner i ettersmaken. En frisk og flott vin, super til fisk og sjømat, anbefales!

Produktet er tilsendt

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..