Rosa gleder

Det blir mange rosa gleder, spesielt nå som rosèvinsalget har vokst av alle hengsler og Prosecco rosè har blitt en egen DOC… Men det er ingenting galt med det!

Pongrácz Rosé er en Sør-Afrikansk rosè, 60 % Pinot Noir og 40 % Chardonnay og den er flaskelagret i 3 måneder før salg. 12% alkohol og 9.4 gram sukker.
Vinen har en tiltalende nese av modne røde bær, mørk frukt, litt jordlige toner med hint av toast. Den er frisk, god mousse, fyldig med god frukt, meget godt balansert og lang, tørr ettersmak.

Abbazia Prosecco Rosé så utrolig fin ut med den blomsten på flaska, perfekt som vertinnegave! I tillegg til Glera har vinen fått 10% Pinot Noir, den har 11% alkohol og 14 gram sukker per liter. Den har en fruktig nese med jordbær, bringebær, pære, florale toner og hint av urter. Den er fruktig og frisk på smak, balansert bærsødme som sitter godt i en ganske lang utgang. Fin og freidig vin til prisen.
Ruffino Aqua di Venus Rosato er en flott lyserosa vin fra Ruffino i Toscana. Produsert på Sangiovese 33%, Syrah 34% og Pinot Grigio 33%, 13% alkohol og mindre enn 3 gram sukker per liter. Den har en elikat nese med mørke frukter, røde bær, kirsebær, florale toner og urter. Den er rund og fruktig på smak, god syre, lett struktur og en tørr utgang. En elegant og vin rosè, godt kjøp.
Allesverloren Tinta Rosé 2020 er fra Sør-Afrika med følgende drueblanding: Tinta Barroca 35%, Shiraz 30%, Touriga Nacional 20%, Merlot 10%, Petit Verdot 5%. 13.5% alkohol og mindre enn 3 gram sukker per liter. Frisk og fruktig nese, røde bær, sitrus, krydder og urter. Den er rund og smakfull, god syre og konsentrasjon, sitter godt og tørt. En strukturert og fin rosè, mye smak for pengene.

Produktene er tilsendt

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..