To nydelige naturlige godsaker

I dag skal vi se på to viner fra Østerrike jeg har blitt utrolig glad i, nemlig Meinklang Prosa 2020 og Biokult Pet Nat 2020!

Familiebedriften Meinklang kultiverer 70 hektar biodynamisk vinmark ved den lille landsbyen Pamhagen i solfylte Burgenland, helt øst i Østerrike. Meinklang er den vingården i Østerrike som har den mest holistiske tilnærmingen til vinproduksjon og drift av egen gård. I tillegg til vin dyrkes korn, frukt og grønnsaker – og det lages kjøttprodukter fra svin og storfe. Gjødsel fra de 800 anguskyrne på gården fullfører den biodynamiske sirkelen.
Vinen er produsert på Pinot Noir 85%, Zweigelt 15% og er en såkalt perlende vin. Den er økologisk, biodynamisk og vegansk, har 10.5% alkohol og 6 gram sukker per liter. Vinen er aromatisk på nesen med røde bær, litt sukkertøy, florale toner og urter. Den er tørr, frisk på smak, god mousse, lang ettersmak. En godt balansert og artig perlende rosè, godt kjøp!

Biokult består av en liten gruppe økologiske sertifiserte vingårder i Burgenland, helt øst i Østerrike. Her har de siden 2005 hatt som felles mål å produsere økologiske viner av topp kvalitet. I tillegg forplikter medlemmene av kooperativet seg til å beskytte miljøet, fremme biologisk mangfold og jobbe for å skape og opprettholde et sunt jordsmonn i vinmarkene. De ulike medlemmene dyrker sine egne druer, mens det er Angela Michlits fra Meinklang som er ansvarlig for vinifikasjonen.
Vinen er produsert på Zweigelt 25%, Pinot Noir 25%, St. Laurent 25%, Blaufränkisch 25%, produksjonsmetoden er Méthode Ancestrale og den har 10% alkohol og tilnærmet 0 gram sukker.
Vinen er kompleks og innbydende på nesen med sitrus, røde bær, hvit steinfrukt og urter på nesen. Den er tørr og smakfull med god mousse, balansert og lang utgang med mineralske toner. En deilig Pet Nat som sitter godt, meget godt kjøp.

Produktene er tilsendt

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..