To amerikanere til grillmaten

Annonselenker

To amerikanere til i dag, vi ser på viner til grillmat!

Vi begynner med Copain
Copain ble grunnlagt i 1999 av vinmaker Wells Guthrie og investor Jay Thompson med det beskjedne målet om å bli en av de store vingårdene i verden.
For å nå dette målet ville de gi vinkjøpere toppviner, år etter år, og de spesialiserte seg tidlig på enkeltvinmarksviner.
Selv om de i starten fokuserte å store og voldsomme viner man forventet fra Californiske viner forandret de stilen etter en studietur til Burgund og Nord-Rhône. Wells har i tillegg vært lærling hos blant annet M. Chapoutier, så Frankrike lå allerede hjertet nær.
Nå fokuserte de på å forene fransk eleganse med kjølig Californiafrukt.
Alle de 17 hektar de eier selv er økologisk dyrket, de har også 13 hektar i tillegg som dyrkes av lokale druedyrkere (de kjøpte opp vinmarker de var fornøyde med etter å ha testet de noen år).

Copain Tous Ensemble Pinot Noir 2017: Vinen har et friskt og innbydende preg, deilige røde bær, fin sødme og litt urter og fat. Den er saftig og rett på sak med moden rød frukt, lang utgang med noe fat og fin syre. En sofistikert og flott pinot med god fruktkonsentrasjon.

Graziano
Dette vinhuset er også fra California, det drives av Greg Graziano og datteren Alexandra som lager et utrolig spenn av ulike viner. Det var bestefaren Vincenzo Graziano og kona Angela som startet vineventyret da de emigrerte til USA fra Piemonte og begynte å dyrke druer i 1918. Siden da har de utvidet både vinmarksareal og druetyper og kan skilte med et bredt utvalg med alt fra Moscato til Vermentino.
Vi er selvfølgelig interessert i grillvin, og hva passer da bedre enn Zinfandel?

Graziano Mendocino Zinfandel 2016: Vinen har en intens og fruktig nese, mørke bær, kirsebær, krydder og fat. Den er fruktig med mørk og moden frukt, balanserende syre og struktur, lang ettersmak. En konsentrert, lett sødmefull og balansert zinfandel som ikke er for søt, godt kjøp.

Produktene er tilsendt

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..