To hvite og to rosa!

I dag ser vi på to hvitviner og to rosèer, de to sistnevnte gikk ned 40-50 kr nå i mai.

Vi begynner med Baron di Pauli Enosi 2018, en ganske spennende vin fra Dolomittene / Alto Adige. Du tenker kanskje at prisen er litt høy for en italiensk hvitvin du kanskje aldri har hørt om, men dette er en ganske unik hvitvin! Den kommer fra en vinmark som ligger 480-550 meter over havet i Höfl unterm Stein, over landsbyen Tramin, hvor vinhuset har 4.5 hektar vinmark med veldig lite utbytte.
Baron Di Pauli holder til ved vakre Kaltern See og har over 300 års vinproduksjon, de siste år i en joint venture med Kelleri Kaltern.
Vinen er produsert på 60% Riesling og 40% Sauvignon Blanc, 13.5% alkohol og 3.4 gram sukker per liter. Vinen har en innbydende nese med epler, sitrus, florale toner, urter og mineraler. Den er rund, fruktig, god syre, konsentrert helt ut i en lang utgang. En smakfull og spennende hvitvin, må smakes!

Borgo San Daniele Jiasik Bianco 2019 er også en ganske spennende vin, denne fra Friuli. Søskenparet Alessandra og Mauro Mauri har siden 1990 drevet denne vingården. Den er sertifisert økologisk og har mange spennende hvite og røde viner, noen på lokale druer som Friulano og Pignolo. Dagens vin er produsert på Malvasia 50%, Riesling 50%, 13% alkohol og under 3 gram sukker per liter. Vinen har en kompleks og aromatisk nese, sitrus, modent eple florale toner og urter. Den er fruktig og rund på smak, god syre og frukt, tørr og lang utgang. En smakfull og rik vin, godt balansert!

Istine Rosato kommer fra vakre Toscana. Vingården har 3 vinmarker med samlet areal på 20 Ha. Istine er sertifisert organisk. Vingården drives av Angela Fronti som høster mye ry for sine viner og han er meget nøye med arbeidet i vinmarkene sine og høster druene når de er på sitt aller beste.
Vinen er produsert på 100% Sangiovese, 13.5% alkohol og 3 gram sukker per liter.
Vinen har en frisk og fruktig nese, røde bær, jordbær, kirsebær, lett krydderpreg. Den er fruktig og rund på smak, god syre, sitter godt og tørt. En godt balansert og fin Sangiovese-rosè, nylig prisnedsatt.
Lecea Rosado er den eneste ikke-italieneren i dag, den kommer nemlig fra Rioja i Spania. Dette er en familiedrevet vingård med vinmarkene liggende  rundt kjelleren. Vinkjelleren er de opprinnelige hulene som området er kjent for, disse hulene er i full drift og de utvider stadig vinkjelleren og tar i bruk flere huler. Den dypeste hulen er 14 meter under bakkenivå. Her ligger deres viner og utvikler seg før de kommer ut på markedet. Lecea har også holdt på tradisjonen med fottramping av druer.
Vinen er produsert på Grenache 75%, Viura 25%, 12.5% alkohol og under 3 gram sukker per liter.
Vinen er fruktig, røde og mørke bær, florale toner og urt. Den er fruktig også på smak, god syre, delikat bærfrukt i en tørr utgang. En frisk og fruktig rosè, matvennlig.

Produktene er tilsendt

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..