En deilig italiensk trio.

Tre fine italienere i rosadrakt i dag!
Vi begynner i Piemonte med Cossetti Mimi Rosato, den er produsert på Barbera 70% og Freisa 30%. Vinen har et delikat og innbydende preg på nesa, røde og mørke bær, florale toner og fersk hvit- og rød steinfrukt. Den er fruktig med god syre på smak, godt balansert med en fin fedme, rund utgang. En behagelig og fruktig vin som ikke er for søt.
Vi holder oss i Piemonte litt til med Ca’ Nova Aurora Colline Novaresi Nebbiolo 2018. Dette er dog en ren Nebbe på godt norsk. Vinen har en aromatisk og intens nese med røde bær, mørk frukt og hint av urter. På smak er den fruktig med god og moden bærfrukt, har en balanserende syre og sitter godt i en ganske lang utgang. En smakfull og fin Piemontevin. Begge de to overnevnte er gode kjøp.
Vi reiser videre til Sicilia! La Vita Rose Terre Siciliane Rosé er produsert på den lokale druen Nero d’Avola 100%. Vinen har et fint preg av røde bær, sitrus, florale toner og et mineralsk hint. Den er fruktig, rund og behagelig på smak, fin syre, sitter godt. En frisk og litt annerledes rosè, lett å like.

Produktene er tilsendt

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..