Lett og ledig fra Beaujolais

To lette og ledige viner fra Frankrike i dag!
Vinhuset, JM Aujoux, ble stiftet i Beaujolais i 1938 av Jean-Marc Aujoux. Vineriet var hovedsaklig fokusert på Beaujolais viner i utgangspunktet men har spesialisert seg også på andre regioner i de senere år, og produserer i dag vin fra Beaujolais, Burgund, Rhônedalen, Provence og Languedoc. Vineriet ligger i Fleurie, Beaujolais.
Les Baies Fleuries Beaujolais Rosé: Druene kommer fra den sørlige delen av Burgund, og er 100% Gamay. Den typiske druen for Beaujolais men som rosé er vinifikasjonen nokså annerledes fra rødvin som lages på Gamaydruen. Rødvin fra Beaujolais gjennomgår som oftest en form for karbonisk maserasjon av hele druer, der gjæringen skjer i forseglede tanker fri for oksygen, før druene presses. For rosé presses druene nesten umiddelbart etter innhøsting, deretter bare få timer med maserasjon på drueskall for farge før druene presses og gjæringen skjer på temperaturkontrollerte tanker. Beaujolais rosé er kjent for å være ekstra friske viner.
Vinen har en lett aroma av mørke bær, florale toner, urter og sitrus. Den er syrefrisk med lett fruktighet, slank kropp og en tørr utgang. En rosè av det lettere slaget, for de som ikke er ute etter den største konsentrasjonen.
Les Baies Fleuries Beaujolais Blanc: Druene til denne vinen kommer fra en av de 38 godkjente Beaujolais kommunene, Quincié-en-Beaujolais som ligger omtrent midt i Beaujolais.  Jordsmonnet her er svært kalkholdig og kjent for å gi viner med høy mineralitet. Vinen er basert på 100% Chardonnay, den typiske og eneste tillatte hvitvinsdruen i Beaujolais. Hvitvin utgjør kun 2% av produksjonen i Beaujolais, dette er rødvinsdruen Gamay sitt rike.
Frisk og fruktig nese, sitrus, eple, hvit steinfrukt og florale toner. Den er rund og fruktig på smak, fin syre, en innsmigrende fedme og fylde, sitter godt med et artig krydderpreg. En fin Chard fra Beaujolais, godt kjøp.

Produktene er tilsendt

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..