To nyheter fra Tyskland

To nydelige nyheter fra Tyskland i dag.; Engel Dalsheimer Sauloch Chardonnay og Porzelt Maria Magdalena Riesling Beerenauslese.

Porzelt er et tysk vinhus fra Pfalz som har utrolig mange fine viner på vinmonopolet, de har alt fra Riesling til Silvaner, Weissburgunder og Spätburgunder.
Porzelt Maria Magdalena Riesling Beerenauslese er en dessertvin, 115 gram deilig sukker per liter og 10% alkohol. Beerenauslese er en kvalitetsbetegnelse innen tysk vinlov og det er ikke svært mange av den typen vi har hatt på markedet i Norge, så det er ypperlig at det tas inn flere. Liker du Sauternes, Tokaj osv. så bør du prøve denne.
Kompleks nese med gul, moden frukt, konsentrerte lukter av honning, fat og tørket frukt. Den er fruktig og fyldig på smak, god og balanserende syre, lang og nydelig utgang. En fantastisk vin som drikkes godt nå, men som også har 15-20 års lagringspotensiale.

Engel er et familiedrevet selskap hvor Ulrike og Udo Engel jobber tett sammen med barna Albrecht og Clemens. De holder til i Rheinhessen i Tyskland.
Engel Dalsheimer Sauloch Chardonnay er en ren Chardonnay som har fått 10 måneder på franske fat, 13% alkohol og under tre gram sukker per liter. Innbydende nese med gule og modne epler, sitrus, urter og et lett fatpreg. Den er fyldig og konsentrert på smak, godt balansert med en flott syre, lett fat i utgangen. En deilig tysk Chardonnay, lagringsdyktig!

 

Produktene er tilsendt

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..