Nyheter og nye årganger fra Chapoutier!

Masse digge nyheter og nye årganger fra Chapoutier i dag!

De siste 200 årene har M. Chapoutier produsert vin i Frankrike (og nå også Australia), siden 1808 har familien med stor respekt for naturen lagd Hermitage, Côte Rôtie, Chateauneuf du Pape, Saint-Joseph, Crozes Hermitage og Luberon. Côtes du Rhône vinmarken deres er en av de eldste i Frankrike, der ble det plantet vinbusker for over 2000 år siden og det er der druene til Chapoutier Côtes du Rhône Belleruche vinene kommer fra. Som du ser på boksene så er det blindeskrift på de, det er spesielt! Michel Chapoutier, som nå styrer vinhuset, har kombinert tradisjon med en dynamisk kreativitet i familiebedriften for å produsere noen av  de beste vinene i regionen.

M. Chapoutier Côtes-du-Rhône Belleruche Blanc 2020: Frisk og fruktig nese med epler, sitrus, florale toner og hint av urter. Den er fruktig med en lett fedme, rund med et lett krydderpreg på smak. En versatil og fin sommer BiB.
M. Chapoutier Côtes-du-Rhône Belleruche Rosé 2020: Fersk og fruktig nese med røde bær, røde sommerfrukter, sitrus og urter. Den er tørr med fin frukt, frisk med fin syre og sitter godt. En fersk og fruktig BiB til all sommerens mat.
Marius Rosé by Michel Chapoutier 2020 er ikke ny, men ny årgang. Vinen har en deilig og bærpreget aroma, hvit steinfrukt, litt urter og jordlige toner. Den har meget god frukt, god konsentrasjon og har en god balanse. Røde bær på smak, lett sødme og litt floral, lang og tørr utgang.
Her får man mye vin for pengene, deilig til rosa kjøtt (kylling, laks etc.), salater og sjømat.
Louis Jadot Bourgogne Couvent des Jacobins Rouge 2019 er også ute i ny årgang. Vinen har et lett og fruktig bærpreg, saftig med røde bær, kirsebær, litt jordsmonn og hint av fat. Smaken er saftig og elegant, fyldig med god fruktighet, fin syre og tanniner, god balanse. Sitter godt i munnen. En utrolig flott vin til  215 kroner! Passer til storfe, lam, kylling.
Tournon Landsborough Chardonnay er en nyhet fra Australia, Chapoutier etablerte Tournon i 2007 hvor han har 50 hektar vinmark dyrket biodynamisk. Vinen er fruktig med tropiske frukter, ananas, mango, sitrus, og hint av toast. Den er fruktig og fyldig, god syre som balanserer den godt, lang og mineralsk utgang. En harmonisk og deilig Chardonnay, fint fatpreg uten å bli for mye.
Ch. des Ferrages Roumery Côtes de Provence Rosé 2020 er også en del av Chapoutiers enorme domaine. Dette er Mathilde Chapoutier Selection som ligger halvveis mellom Aix-en- Provence og Saint-Maximin. Vinen har en frisk og fruktig nese, fint bærpreg, jordbær, bringebær, sitrus og hvit steinfrukt. Den er fruktig med fin fylde, god syre, en lett fedme og en god utgang. En klassisk og fin rosè fra sør i Frankrike.

Produktene er tilsendt

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..