Masse deilige sommernyheter!

I dag skal vi se på masse spennende og deilige sommernyheter! Her er det noe for alle!

Wineglass Bay Chardonnay 2018 kommer fra Tasmania, et land jeg ofte glemmer når det kommer til vin. Claudio Radentis, som driver vinhuset, interesse for vin oppstod i en tidlig alder fra å hjelpe sin far som i likhet med mange italienere laget vin årlig til familien. Nå lager han vin på Tasmania, for en reise! Vinen har en innbydende nese med gul frukt, florale toner, epler, hint av fat og mineraler. Den er fruktig med god fylde, en lett fruktsødme som følger nesen, rund utgang. En skikkelig kosevin, artig Tasmansk vin.
Gruber Röschitz Zweigelt Rosé 2020 kommer fra Østerrike, og den lille landsbyen Röschitz i Weinviertel, som ligger ganske nord i landet, mot Tsjekkia. Den drives av Gruberfamilien som fokuserer på å lage terroirdrevne viner på organiske prinsipper. Røde og mørke bær, sitrus og lett krydder på nesen. Smakfull med god syre, noe struktur ut i en halvlang utgang, lett og saftig stil.
Logan Weemala Pinot Noir 2019 kommer fra Australia. Peter Logan, som driver vinhuset, lager fruktdrevne og flotte elegante viner i området Orange down under. Han tok over vineriet fra sin far og har etter hvert skapt seg et navn i den internasjonale vinverdenen. Vinen har en bærpreget og innbydende nese, mørke bær, skogsbær, bringebær, urter og krydder. Den er fruktig og fyldig på smak, saftig syre med en balanserende fruktsødme, sitter godt. En smakfull og god Pinot fra down under, godt kjøp!
Pierre Chavin Côte de Provence Rosé kommer fra vinprodusenten Domaines Pierre Chavin, de holder til i sørlige Frankrike nærmere sagt Languedoc, og området rundt middelalderbyen Carcassonne. De spesialiserer seg på gode økologiske viner til gode priser. Kommer også i flaske, BiB`en er ny. Vinen er frisk og fruktig, delikate bær på nesen, lett urtepreg og mineraler. Den er frisk og fruktig på smak, fersk frukt og god syre, sitter godt og lett. En fin sommer BiB.
Pierre Chavin Rosé: Røde bær og urter på nesen, ganske aromatisk, lett urtepreg. Den er fruktig med delikate bær på smak, fin syre, tørr men god  og rund utgang. En sommerfrisk og behagelig BiB.
Pierre Chavin Rosé 2020 (PET): Frisk og fruktig nese, lett bærpreg, urter, sitrus og rød frukt. Den er ung og fersk på smak, fint og fruktig preg, helt grei lengde. Fin turvin!

Produktene er tilsendt

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..