To rosa godsaker.

Midt i hjertet av Piemonte og ved et av UNESCOs verdensarvsteder, ligger den norske vingården Cascina Collina . Oversatt fra italiensk betyr Cascina Collina«bondehus på liten høyde». Og det er med det rette der den ligger oppe på en høyde med panorama utsikt over bølgende vinmarker, med spektakulær solnedgang og alpelandskap. Her har de ferieleiligheter og basseng, et utrolig flott sted å tilbringe noen dager eller en uke!
De høstet sine første druer i 2006, da produserte de en barbera som ble lansert i Norge året etter. De produserer flere viner, inkludert en Barbera d’Asti «Passio», en Barbera d’Asti «Variazione», en  Barbera d’Asti superiore NIZZA «Otto Filari», en hvitvin Piemonte Chardonnay «Estivo» og denne Piemonte Rosato «Freschezza» som vi ser på i dag.
Vinen har en frisk og fruktig aroma, deilige bærtoner som kiler nesen, litt florale toner og urter. Den har god syre og virkelig gode bærtoner på smak, en godt balansert rosèvin med fin konsentrasjon!
Nytes gjerne alene, men er også deilig til lette kjøtt og grønnsaksretter og sjømat.

Det er 7. generasjon Giovanni Bosca som i dag driver vinhuset Tosti, de har lagd vin siden 1820! Han driver det dog ikke alene men sammen med Mariacristina Castelletta, som drifter produksjonen mens den 8. generasjonen, sønnene til Giovanni Bosca, som smått har begynt arbeidet på vingården.
Den har en frisk og fin nese med røde bær, sitrus, modne epler og florale toner. Den er fruktig og god sødme/syrebalansert, lett bitter og tørr utgang. Godt balansert Prosecco rosè som ikke bikker over i det alt for sødmefulle.

Produktene er tilsendt

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..