En fin liten trio nyheter.

En fin liten trio som kom på polet i vår!

Priorat, hvorfor drikker vi ikke mer vin fra den regionen i Catalonia, Spania? De Muller er et vinhus som ble etablert i 1851 av Don Augusto de Muller og Ruinart de Brimont, vinmarkene til vinen vi skal se på ligger i dalen Río Siurana . De Muller Legitim Priorat 2018 er produsert på Garnacha 60%, Syrah 32% og Cariñena 8%, den har ligget 12 måneder på fat og har 14.5% alkohol. Innbydende og intens aroma med mørke bær, florale toner, krydder, urter, pepper og hint av fat. Den er fruktig på smak, har god syre og sitter godt med en god struktur i utgangen. En flott kjøttvin, prøv til grillmaten.

Carl Koch Oppenheimer Herrenberg Riesling Trocken kommer fra den tyske regionen Rheinhessen, Weingut Carl Koch er sertifisert organisk og ligger nær byen Oppenheim. Et litt artig fakta om dette vinhuset var at de var en tidligere kinin produsent, faktisk verdens første, men bestemte seg for å satse kun på vitikultur i 1888. Vinen har en innbydende nese med epler, sitrus, honningmelon, hint av urter. Den er tørr med god frukt, syrefrisk, rund og sitter godt og lenge. En ren og frisk Riesling med litt tyngde, godt kjøp.
Så drar vi til Frankrike med Dom. de Mauperthuis Chablis. Dette vinhuset drives av Marie-Noëlle & Laurent Ternynck og ligger i Prehy nær Chablis by. De holder på med omgjøring til økologisk vindrift og er kjente for sine terroirdrevne viner fra sine 20 hektar vinmark.
Den er frisk og fruktig på nesen, epler, sitrus, hvit steinfrukt og mineraler. På smak er den frisk, tørr med god syre, fin fruktighet ut i en mineralsk utgang. En ren, typeriktig og pen Chablis, godt kjøp.
Finfin trio der altså.

Produktene er tilsendt

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..