To mainyheter

Med det enorme maislippet i år føler jeg at vi aldri blir ferdig med nyhetene som kom i mai… Vi ser på L’instant Bleu Muscadet 2020 og Cant. di Marzo Vigna Laure Greco di Tufo 2018:

Selskapet Lachateau ble grunnlagt på begynnelsen av 90-tallet av Herr Lachateau, i Doué-la-Fontaine, i Loire-dalen. På 90-tallet fokuserte Lachateau på tørre viner fra Anjou og Saumur for det lokale markedet i Frankrike. Etter noen år hadde Lachateau blitt en stor leverandør av Loire-viner i Frankrike, og bestemte seg for å åpne for eksport til Storbritannia, USA og Asia.
I 2005 ble Lachateau solgt til selskapet Grand Chais de France. Dette gjorde at Lachateau kunne bli distribuert over hele verden, og finnes nå i 73 land. Med vin fra rundt 40 appellasjoner i Loire, er Lachateau en Loire-spesialist og en nøkkelleverandør fra regionen. I dag er Lachateau den viktigste produsenten av musserende viner fra Loire-dalen, og eier 500 hektar vinmarker og 7 vinprodusenter langs den praktfulle Loire-elven. En suksesshistorie!

L’instant Bleu Muscadet 2020: Vinen har en frisk og fruktig nese med gule frukter, eple, sitrus, florale toner og urter. Den er fruktig også på smak, frisk og fin, noe fylde og en tørr og lett utgang. Fin billig-Muscadet, verd prisen.

Med røtter tilbake til 1600-tallet er Cantine di Marzo et av de eldste vineriene i Campania. I dag eies vingården av Somma-familien som har direkte avstamning til Morza-familien. Med et moderne og ungt team arbeider Filippo di Somma og hans barn Ferrante og Maria Giovanna med et ambisiøst vinprogram som skal fornye Cantini di Marzo.
Cantini di Marzo eier 20 hektar vinmark i Tufo og dyrker primært sett Greco di Tufo og Aglianico. Vinmarkene befinner seg i de høyeste og mest solrike delene av området og gjennom biodynamisk arbeid er vinmarkene sunne og produserer topp druer av toppkvalitet. Cantini di Marzo sine mest anerkjente vinmarker er Serrone, Ortale og Laure.

Cantine di Marzo Greco di Tufo 2019: Frisk og fruktig nese, gule frukter, hvit steinfrukt, god syre og et mineralsk anslag. Den er fyldig på smak med en lett fedme, god frukt og syre, lang og mineralsk utgang. En deilig vin på Greco-druen, godt kjøp!

Produktene er tilsendt

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..