Fem fine saker å sjekke ut i sommer!

Disse fem vinene bør du sjekke ut i sommer!

Bodegas Murviedro ble grunnlagt i 1927. Murviedros filosofi er basert på moderne produksjon av vin i kombinasjon med druer fra tradisjonelle vinmarker. Resultatet blir vin av høy internasjonal karakter, som samtidig også har beholdt den spanske orginaliteten.
Murviedro har fått navn etter antikke murer som omsluttet den gamle bykjernen. De vitner om en antikk ånd som selv i dag avspeiles i vingården og dens kjeller.
Kontinentalt klima med påvirkning fra Middelhavet. Store variasjoner i temperatur mellom natt og dag skaper meget gode forutsetninger for druedyrkning i området. Gjennomsnittlig årlig temperatur er 13°C og jordsmonnet preges av kalk og leire.
I Murviedro Arts de Luna Cava Brut er det brukt et utvalg av Macabeo (75%) og Chardonnay (25%) som er dyrket i samsvar med reglene for økologisk landbruk. Denne formen for økologisk vindyrking og vinproduksjon er basert på utvikling av miljø- og forbrukervennlig teknologi for å forbedre den økologiske vinkvaliteten, samt et vitenskapsbasert lovgivende rammeverk (med bruk av bare naturlige ressurser, uten kjemikalier og på denne måten produsere økologisk frukt samtidig som man bevarer fruktbarheten til jorden og respekterer miljøet). Vinen har 11.5% alkohol og 8 gram sukker.
Intens og fruktig nese, florale toner, epler, sitrus, lett urtepreg. God mousse og et lett fruktpreg i munnen, god syre, lett bitter utgang i en ok lengde.

Dogliani Il Generale Langhe Rosato er en mainyhet og kommer fra vinhuset Az Agr Le Vigne del Generale som befinner seg i hjertet av Langhe, et område med de eldste og videste tradisjoner innen vin dyrkning og -produksjon i Italia og hele verden. Produksjonsområdet befinner seg mellom Barolo og Dogliani, hvor noen av deres vinmarker ligger, til Roddino og de omkringliggende landsbyene, så som Bussia Soprana i Montforte d’Alba.  Dogliani-familien arbeider med sine druer på gården «Le Vigne del Generale». Det er femte generasjon som leder den nå. Druene hentes fra egne vinmarker, men også fra samarbeidende bønder i området. Produserer under appellasjoner som DOC og DOCG fra Piemonte, Langhe, d’Alba, Barbaresco, Barolo og Dogliani.
Frisk og fruktig nese, røde frukter, lett krydder. Den er smakfull og rund, fin fylde og syre, sitter godt og tørt. En elegant og fin Piemonte rosè!

Så tre nyheter fra Sting! Tenuta Il Palagio ligger i åssidene syd for Firenze. Gården er fra 1500-tallet og er i dag drevet økologisk. Eiendommen inneholder flere bygninger, blant annet et gjestehus, samt vinmarker og oliventrær. Eiendommen ble for 20 år siden kjøpt av skuespilleren og produsenten Trudie Styler og musikeren Sting. De har siden de tok over gården restaurert bygningene og plantet om 11 ha med vinmarker for å drive økologisk. Klonene som er plantet er opprinnelige og valgt ut blant vinmarkene på Tenuta Il Palagio, hvor de har laget sine egne viner siden midten av 1500-tallet. I porteføljen finnes nå både hvitvin, rosévin og rødvin av høy kvalitet. 2007 var deres første egne årgang, og vinene har fått flere gode omtaler de senere årene.
Vinmakerteamet på Il Palagio har i flere år fått hjelp av Riccardo Cotarella, en kjent vinmaker som i over 50 år har år vært konsulent for mange produsenter av kvalitetsvin over hele Italia. De fleste vinene gjennomgår en naturlig gjæring i de årgangene hvor det er mulig. Det brukes videre ulike fat på gården, og de ønsker ikke preg av fat på vinene. På gården produseres det også olivenolje, honning, grønnsaker og frukt både, økologisk og biodynamisk.

Palagio When we dance Chianti 2019: Frisk og fruktig med røde og mørke bær, florale hint og krydder. Den er fruktig og saftig på smak, fine tanniner i en tørr utgang. En slank men elegant Chianti.
Il Palagio New Day Rosato 2020: Fruktig og innbydende nese, røde bær, sitrus, hvit steinfrukt, blomster og lett krydder. Den er fruktig også på smak, god syre og en lett fedme, rund og god utgang. En smakfull og god rosè, godt kjøp.
Il Palagio Message in a Bottle Rosso 2019: Røde og mørke bær på nesen, skogsbær, krydder og hint av fat. Den er fruktig med god syre, fin fylde, en lett struktur som sitter ut i en lang utgang. En godt balansert og god vin!

Produktene er tilsendt

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..