Tre tyske nyheter!

Annonselenker

Disse tre godbitene kom på Vinmonopolet i vår:

Om Salwey.
Weingut Salwey kommer fra Oberrotweil som ligger i hjertet av Kaiserstühl-regionen i Baden. Og det er Baden er kan titte litt ekstra på hvis en er interessert i rødvin fra Tyskland, her er klimaet og jordsmonnet veldig flott til å dyrke Pinot Noir. Og det er nettopp den druen Konrad Salwey har valgt å fokusere på, sammen med et par andre varianter. Det er et utrolig spennende jordsmonn her, med vulkansk grunn, da Kaiserstühl er en gammel vulkan.
Konrad er 3. generasjons vinmaker hos det familiedrevne vinhuset og har hatt full kontroll siden farens brå bortgang i 2011.
Han har jobbet for kjente produsenter i Burgund i mange år, så det er her han henter inspirasjon når han skal lage viner, han er uredd for å satse og prøve nye teknikker.
Boubaker ‘Sandi’ Bensadi er kjellermesteren hos Salwey, han har vært på laget i over 30 år og er en uvurderlig ressurs for Konrad.
I dag produserer de ca. 300.000 flasker vin i året, de har 25 hektar eiendom samt 26 hektar som de leier. De er også medlem av Verband der Deutschen Prädikatsweingüter (VDP).

Salwey Rosé vom Spätburgunder 2020: Vinen er aromatisk og konsentrert, røde bær, sitrus, florale hint og jordsmonn. Den er fruktig på smak, også her fin og smakfull, god syre og en lang og god ettersmak. En veldig smakfull, rund og god tørr rosè! (Vinen i BiB og flaske er lik)

Ny cider
Vi ser også på denne spennende cideren som som i mai, en cider lagd på 50/50% eple og kvede fra tyske Von Wiesen, som nå har en rekke spennende drikke på polet! Den har ligget 10 måneder på fat og har 6.6% alkohol og under 3 gram sukker per liter. Med andre ord – perfekt sommerdrikke!

Von Wiesen Quitten & Apfel 2020: Kompleks og spennende nese med epler, gul frukt, kvede og moden sitrus. Den er frisk og fruktig på smak, godt skum, pen frukt og god syre, smakfull utgang som sitter godt. En artig og veldig god cider, tørr og elegant.

Produktene er tilsendt

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..