Nye årganger fra Piemonte.

Annonselenker

I vår smakte jeg disse godbitene ute i ny årgang: Olek Bondonio Barbaresco Roncagliette 2018 og Olek Bondonio Barbaresco Starderi 2018!

Dette er da to Barbarescoer fra Olek Bondonio, to ulike vinmarker. Denne produsenten har på de 16 årene han har drevet familiegården, klart å opparbeide seg en utrolig status med vinene han produserer. Gården ved navn La Berchialla, har vært i familiens eie i omtrent 200 år, men de første vinrankene ble ikke plantet før for ca. 90 år siden av Oleks egne bestefar, Riccardo Bondonio. Alle druene ble den gang solgt til det kjente kooperativet Produttori del Barbaresco, som ligger kun minutters kjøretur fra vingården. Han tok over gården etter faren i 1999 men den første årgang hans kom ikke ut før i 2005.
Frem til han lanserte sin egen årgang brukte han tiden godt og plantet blant annet Barbera, Dolcetto og Nebbiolo på den 4 hektar store gården, som nå produserer ca. 22.000 flasker i året.

Starderi: Vinen har en konsentrert nese med mørke bær, florale toner, lett krydder, hint av teblader og fat. Den er fruktig og smakfull, god fylde og struktur, sitter godt og krydret i en lang utgang. En varm og rik Barbaresco, som drikkes godt nå men også tåler 5+ år i kjelleren!

Roncagliette: Intens og fruktig nese, fint preg av jordsmonn, florale toner, lett krydder og fat. Den er rik på smak, har god fylde, syre og tanniner, lang og konsentrert utgang. En flott og smakfull Barbaresco, kan drikkes nå med en del lufting, men tåler også noen år i kjelleren!

Produktene er tilsendt

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..