Digitalsmaking med tenuta carretta

Annonselenke

 

Digital smaking med Tenuta Carretta.

I slutten av mars i år holdt Giovanni Minetti fra Terre Miroglio / Tenuta Carretta vinsmaking for et knippe heldige vinskribenter, som Vinhøna selvfølgelig var en av. Vi fikk smake rykende ferske årganger av hele 9 ulike viner dette selskapet har.

Carretta holder denne smakingen i anledning deres pågående prosjekt om fornying, de har investert mye i modernisering.

Tenuta Carretta holder til i Piobesi d`Alba, i vinområdet Roero. Vinhuset er ett av de mest historiske i Italia og har en lang og rik historie. Navnet gjenspeiler den første eieren, adelskvinnen Careta Constanzi, som bodde i Alba på slutten av 1300-tallet. Men den offisielle starten for vinhuset var ikke før i 1467 da den første kontrakten ble signert, og den daværende eieren Andrea Damiano, Lord av Piobesi, leier bort «Cassina Careta» til tre brødre. Dette dokumentet beviser ikke både at vinhuset fantes på 1400-tallet, men også unike detaljer om de daværende vinmarkene. Damianofamilien eide vingården til 1811, da en baronen av Roero tok over, i 1939 tok Veglia-brødrene over, og til slutt i 1985 de nåværende eierne fra Mirogliofamilien.
Vinhuset har 80 hektar med vinmark totalt, fordelt over Langhe-Roero og Monferrato, inkludert 2.68 hektar i den kjente Cannubi-vinmarken. De bruker kun egne druer og innhøstning for hånd.I 2019 ble de sertifisert av «The Green Experience» med «integrert vitikultur», en sertifisering som beror seg på mindre bruk av innsektsmidler og null ugressmiddel. Gruppen består av rundt 100 produsenter som har gått sammen for en mer bærekraftig vinproduksjon.
The green experience baserer seg på 10 hovedregler:

  1. Eco-friendly and sustainable viticulture and productions
  2. Protection of biodiversity and of the natural environment
  3. Aesthetic protection of the natural and anthropic landscape
  4. Priorities to agronomic solutions and respect for the soil
  5. Elimination of chemical weeding in vine-rows
  6. Sowing of herbal and floral essences in the vineyard
  7. Dissemination of useful pollinating insects
  8. Location of nests for birds functional to cultivation
  9. Respect and honesty towards consumers
  10. Traceability of controls and external certification

Vinene vi smakte:

Carretta Cayega Roero Arneis 2018: Gule frukter, epler, pære, sitrus og hint av krydder på nesen. Den er Ung og frisk på smak, fruktig og godt balansert, lang og saltaktig utgang. Meget godt kjøp.

Carretta Barbera d’Alba 2019: Røde og mørke bær på nesen, kirsebær, lett preg av urter og krydder. Den er frisk og fruktig på smak, god syre, tørr og lett strukturert utgang. En typeriktig og fin Barbera, godt kjøp.

Carretta Langhe Nebbiolo 2019: Fruktig med mørke bær, florale toner, teblader og lett krydder. Den er tørr med en god syre, lang og lett strukturert utgang. En meget god Nebbiolo, lett kompleks og smakfull, meget godt kjøp.

Carretta «Podio» Langhe Nebbiolo 2018: Lett utviklet nese, mørke bær, plommer, krydder. Den er smakfull og rund med god syre, lang og strukturert utgang. En smaksrik og rund Nebbiolo!

Carretta «Garassino» Barbaresco 2016: Mørke frukter på nesen, florale toner, lett krydder og hint av fat. Den er lett utviklet på smak, har god syre og struktur, god og fyldig frukt og en lang og strukturert utgang. En frisk og balansert, ung Barbaresco.

Carretta Barolo Cascina Ferrero 2015: Mørke bær, plommer, teblader, krydder og hint av fat på nesen. Den er rik på smak, god syre og struktur, lang og lett krydret utgang som sitter godt. Et meget godt kjøp!

Carretta Roero «Bric Paradisio» 2016: Intens nese med røde og mørke frukter, florale toner, krydder, pepper og urter. Den er fruktig med god syre, lett utviklet, fyldig med en lang og strukturert utgang. En knallgod Roero DOCG.

Ten. Carretta Barbaresco Cascina Bordino Riserva 2015: Lett utviklet nese med komplekse toner av mørke og røde frukter, florale toner, teblader og fat. Den er fruktig og ung på smak, god syre, fint balansert og lang utgang. En konsentrert og fin Barbaresco til en god pris.

Carretta Barolo Cannubi 2015: Lett utviklet nese med mørk frukt, plommer, florale toner, teblader, krydder og fat. Den er krydret og strukturert på smak, godt balansert med fin syre, lang ettersmak. Ung men meget lovende Barolo.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..