Fem rødviner til grillmaten.

Annonselenke

I dag ser vi på litt forskjellige viner til grillmaten i sommer, litt for enhver smak vil jeg si.

Vi begynner i Portugal med Niepoort Dao Rotulo Touriga Nacional 2016: Den har en lett utviklet aroma av mørke bær, rød frukt, florale toner, skogsbær, krydder og jordsmonn. Den er saftig med et svalt fruktpreg, god syre, fine tanniner og en lang og strukturert ettersmak. En fruktig og lett krydret vin, ett godt kjøp som tåler noen år. Super til lettere kjøtt, lyst kjøtt og vegetar. 2018-årgang ute nå!

Niepoort Fabelaktig Douro 2019 er også en klassisk kjøttvin. Den har en nese med mørke bær, skogsbær, lett krydder og urter. På smak er den rund med lett moden frukt, lett krydder, god syre, lang og strukturert utgang. En klassisk og saftig portugiser, godt kjøp.

Vi hopper over til Spania og klassikeren Cune Reserva 2016: Den har en innbydende nese med mørke bær og frukter, krydder, fat og vanilje. Den er fruktig og fyldig på smak, lett moden frukt, tørr og lang utgang med godt integrert fat. En deilig årgang av denne vinen, meget godt kjøp! Denne drikkes godt nå, men tåler noen år i kjelleren.

Så to franske:

Ch. Bel-Air Lagrave 1995 er alltid moro å smake, denne slippes i gamle årganger til en meget god pris. Vinen har et utviklet og kompleks nese, mørke bær, plommer, moden og tørket frukt, urter, hint av skogbunn og fat. Den er fruktig på smak, har fin syre og lange tanniner, tørr og ganske lang utgang. Overraskende frisk og spennende. Godt kjøp, denne årgangen tåler faktisk noen år til!
Stephane Aviron Morgon Côte du Py 2019 er ute i ny årgang, jeg hadde ikke smakt denne før. Den er aromatisk med røde frukter, mørke bær, urter og florale toner. Den er ung og fruktig på smak, god syre, sitter godt med en lang og tørr utgang. En flott vin om du liker å grille lettere kjøtt og vegetar.

Produktet er tilsendt

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..