Tre italienske godsaker

Annonselenke

I dag ser vi på disse italienske godsakene:

Om produsenten.
Giacosa Fratelli er nok et kjent navn for mange, både navnet og logoen har vært sett i Norge i en årrekke. På 1990-tallet begynte de å kjøpe opp parseller i berømte Barolo vinmarker som Bussia og Mandorloog senere i Basarin vinmarken i Neive. I tillegg kjøpte de noen hektar plantet med Dolcetto og Barbera i Madonna Como.
I dag eier de ca. 50 hektar med vinstokker. Firmaet drives i dag av 5. generasjonens Maurizio Giacosa og hans fetter Paolo. Drømmen om å lage vin fra barndommens åser i Langhe er i dag blitt til en visjon med et grønt fokus. Vinmarksarbeidet er bærekraftig, basert på fornybare ressurser og med minst mulig påvirkning på naturen. I kjelleren kombineres en dyp forståelse av tradisjonen med moderne og innovativ teknologi. Slik kan Giacosa både lage viner fra flere av de beste vinmarkene i Barolo og Barbaresco og skape moderne viner av typiske druer Nebbiolo, Barbera og Dolcetto.

Giacosa Fratelli Barbaresco Basarin 2017: Vinen har en innbydende nese med røde og mørke bær, kirsebær, lett krydder- og urtepreg, hint av fat. Den har fin frukt og syre, faste tanniner i en lang og strukturert utgang. Ung, men lovende som de sier. Meget godt kjøp!

Giacosa Roero Arneis 2020: Frisk og fruktig nese, gule frukter, sitrus og urter. Den er fruktig og rund på smak, god syre, godt balansert, lett urtepreg i en lang utgang. En ren og pen Arneis, godt kjøp!
Om produsenten
La Ca Nova er av de mest tradisjonsrike produsentene i Barbaresco og vinmarkene er på 14 hektar og eies av brødrene Rocca.
Produksjon ligger på ca. 50,000 flasker i året fordelt mellom tre cuvéer (en blend fra ulike vinmarker og to enkle cuvéer fra toppvinmarkene Montestefano og Montefico)
La Ca’ Növa Barbera d’Alba 2019 er en ren Barbera fra  fra ulike parseller og vinmarker i appellasjonen, den har blitt lagret på store østerrikske eikefat i 13 måneder og ytterlig 10 måneders flaskemodning før salg. 14.5% alkohol.
Vinen har en fin og fruktig nese, rød frukt og mørke bær, lett krydder, jordsmonn og hint av fat. Den er saftig og frisk, godt preg av kirsebær og rød frukt, god syre, sitter godt. En frisk og fin Barbera, ypperlig til italiensk mat som pizza, pasta og diverse antipasti.

Produktene er tilsendt

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..