Cune Imperial Gran Reserva 2012

Annonselenke

Cune Imperial Gran Reserva 2012 kom og gikk nesten like fort… Den er nå ute i 2015-årgang! Vi ser likevel på denne rakkeren!

Om produsenten.
Compania del Norte spana (CVN), ble etablert i landsbyen aro i Rioja Alta i 1879. Produsenten er en av de aller første som startet opp i Rioja, i tiden etter Phylloxera rammet Bordeaux hardt og de trengte erstatningsvin.
Valget falt på Rioja, og den gang var det viktig ligge nær jernbanen. Derfor er CVN en av de 4 store velrennomerte hus som ligger i Haro. Deres hovedbrand er Cune, men de har også andre kjente brands som Vina Real, Monopole og Rioja Premium Bench mark merkene Imperial og Contino. CVNE regnes som en av Spanias og verdens aller beste vinprodusenter, med toppscore mengder av verdens største internasjonale tidsskrifter. Imperial Gran Reserva ble som første spanske vin som vant verdens største vinkåring Wine Spectators årlige Wine of the year.

Imperial er et gammelt navn fra en vin som kaltes pinta imperial, en spesiallagd vin for det britiske markedet. I dag er det en verdenskjent vin som selges ut fortere enn svint… Den er produsert på Tempranillo (Tinto del Pais) 85%, Graciano (Bovale) 10%, Mazuelo 5%, lagret 2 år på franske fat, og den lages slettes ikke i alle årganger. Kun de beste! Dette reflekteres av vinanmeldernes henrykte anmeldelser i alle årganger, samt populariteten internasjonalt. Dette er viner som er skapt for å ligge lenge i kjelleren, men som (dessverre?) også drikkes meget godt nå.

Den har en elegant nese med modne mørke bær, krydder, vanilje, hint av krydder og fat. Den er silkemyk og fyldig på smak, konsentrert frukt, runde og fine tanniner, lang og deilig utgang. En nydelig og rik vin på alle måter, det er vanskelig å putte denne i kjelleren når en har smakt den, men du og du for en skatt du får om noen år!

Produktet er tilsendt

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..