Godsaker fra Piemonte

Annonselenke

I dag ser vi på et knippe godsaker fra Piemonte.

De to første kommer fra Baralefamilien, en familie med lang historie. De første sporene finner man faktisk tilbake til 1600-tallet! Francesco Barale begynte å lage vin i 1870, og da sønnen tok over startet han firmaet Barale-Rinaldi. Siden har det vært et familieforetak med stadig økende kvalitet. Etiketten symboliserer arbeid og natur i harmoni.

Diego e Damiano Barale Barbera d’Alba Superiore 2018: Innbydende nese med mørke bær, florale toner, mineralske toner og hint av fat. Den er fruktig med en god fylde og syre, lang og tørr utgang. En fruktig Barbera med en god struktur, flott matvin!
Diego e Damiano Barale Barolo 2016: Meget innbydende nese med mørke bær, teblader, blomster, krydder og fat. Den er fruktig og kompleks, ung, fruktig med god syre, tørre og fine tanniner i en lang ettersmak. Ung men veldig lovende Barolo, flott årgang og balanse!

Ghiomo Lavai Barbera d’Alba Superiore 2019 kommer fra et vinhus, Az. Agr. Ghiomo, hvor de fullstendig jobber med naturen. Her settes ikke merkelapper som økologisk, biodynamisk osv. Men man jobber som bonde, med og av naturen. Vinen har intens og aromatisk nese, mørke bær, krydder, pepper og fine florale toner. Den er rik på smak, fruktig med god syre, lang og lett krydret utgang. En meget flott Barbera som er rik på smak. Godt kjøp!
Alberto Viberti er en engasjert ung vinmaker, han har beina plassert i flere vinmarker for å si det slik. Cascina Ballarin er familievingården han vokste opp på, men han har også kastet seg på sitt eget prosjekt og vinmarker med merkevaren Alberto Viberti, heldigvis vil jeg si – etter å ha smakt de flotte vinene hans.
Alberto Viberti Langhe Nebbiolo 2019: Konsentrert og fin nese, mørke bær, florale toner, lett krydder, hint av urter. Den er fruktig med fin konsentrasjon og syre, lang og tørr utgang. En veldig fin og smakfull Langhe Nebbiolo.
Alberto Viberti Barbera d’Alba 2019: Fruktig nese med mørke bær, florale hint, lett krydder og urter. Den er smakfull med god frukt og syre, lang og fast utgang. En strukturert og fin Barbera, tåler noen år i kjelleren også.

Produktene er tilsendt

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..