To flotte musserende fra Italia.

Annonselenke

I dag ser vi på to flotte viner fra Italia, begge musserende, i to forskjellige stiler og prisklasser.

Cant. G. Contratto
Giuseppe Contratto grunnla sin vingård i 1867, da han begynte å vinisere moscato fra Monferrato, og produserte en av de første italienske musserende vinene som ble andregangsgjæret i flasken. Contratto fikk etterhvert stor suksess i utenlandske markeder, og de ble synonymt med prestisje og kvalitet i en verden av musserende viner, i så stor grad at Contratto ble den offisielle leverandøren til Vatikanet, det Belgiske kongehuset, og i 1913 kongefamilien Savoy.
Giorgio Rivetti, en stor fan av Champagne, begynte å samarbeide med Bocchino-familien, og innså umiddelbart det store potensialet i det historiske glitrende huset. I 2011 bestemte Rivetti-familien (La Spinetta) seg for å kjøpe vingården og anskaffet umiddelbart flere hektar land, nær den lille byen Bossolaso. I den høyeste delen av Langhe, passer Bossolasco-området perfekt til dyrking av Pinot Noir og Chardonnay, druer som brukes til produksjon av Alta Langa DOCG.
I 2014 ble Contratto sin historiske vinkatedral offisielt inkludert i UNESCOs verdensarvliste. Den fantastiske katedralen ble helt utgravd for hånd. Kjellerne strekker seg rundt 5000 kvm og har en maksimal dybde på rundt 38 meter. Kjelleren består av mergel-sediment rikt på kalkholdig tuff som hjelper til med å opprettholde en konstant temperatur på 13 grader. Disse kjellerne er et stemningsfullt sted, rikt på historie og setter scenen for modningen av Contrattos «metodo classico» musserende viner.

Contratto Blanc de Blancs Pas Dosé 2016 er produsert på 100% Chardonnay, 1. gjæring i temperaturstyrte rustfrie ståltanker 9 md. modning, så 2. gjæring i flaske deretter 36 md. på bunnfall. (Samme måte som Champagne til referanse) Under 3 gram sukker per liter og 12.5%.

Innbydende og konsentrert nese, epler, sitrus, hint av mineraler, bakst og nøtter. Den er konsentrert og rik på smak, god syre, god mousse og en lang og lett strukturert utgang. En tørr og meget smakfull musserende vin, en knakende god musserende italiener.

Historien til Colli del Soligo begynte i 1957, for over 60 år siden, da 31 vinprodusenter møttes og som alle delte en kjærlighet til Prosecco, et talent for vinfremstilling og en kjærlighet til området sitt. Gjennom årene ble de et av de viktigste referansepunktene for vinproduksjon i Italia.
Amfiteateret i åsene mellom Conegliano og Valdobbiadene, omgitt av to områder som gir DOC- og “DOCG-status til Conegliano-Valdobbiadene Prosecco, er det som knytter våre ledende produkter sammen.
Colli del Soligo ligger ved foten av disse utrolig bratte åsene, bare 50 km fra Venezia og ikke langt fra Dolomittene. Druene vokser på vinstokker i forskjellige områder i provinsen Treviso, som gjør det mulig for oss å oppnå en variert og diversifisert produksjon som representerer oprinnelsesstedet. Hver flaske gjenspeiler sitt lokale område, fra Conegliano Valdobbiadene Prosecco DOCG, til Asolo Prosecco DOCG og Prosecco DOC Treviso.
I dag har vingården rundt 600 samarbeidende medlemmer som jobber dedikert og tar vare på vinrankene sine dag etter dag, slik at teamet av ønologer kan jobbe med råvarer av høy kvalitet og lage viner som virkelig gjenspeiler området, med en gjenkjennelig og presis identitet.
Kooperativet sine medlemmer har vært, er og vil alltid være, hovedpersonene i en historie som handler om mennesker og idealer, daglig hardt arbeid og med resultater som gir lønn til all innsatsen.
Soligo Prosecco Treviso Extra Dry er produsert på 100% Glera, 16 gram sukker per liter og 11% alkohol. Vinen er interessant på nesen, et innbydende fruktpreg, sitrus og mineraler. Den er fruktig og smakfull med et lett sødmepreg, fin syre, lett kompleks utgang med et meget godt mineralpreg. Tross sine 16 gram sukker per liter er den overraskende godt balansert, den har et artig mineralpreg som skiller seg ut og gjør den superinteressant! Må smakes!

Produktene er tilsendt

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..