Tre fra Tommasi.

Annonselenke

I dag ser vi på tre viner fra Tommasi, men jeg tenkte også jeg skulle tease litt med at det kommer mer fra Tommasi senere i år og neste år. Jeg har nemlig besøkt Tommasi i Italia i sommer, under ser du meg og Pierangelo Tommasi foran verdens største vintønne!

Koronavennlig avstand gjelder fortsatt..! Men mer om Tommasi, de historiske familiene og det spennende Luganaprosjektet deres senere i år, følg med!

Litt kort om vinhuset: Tommasi Viticoltori har drevet med vinproduksjon siden 1902, da Giacomo Battista Tommasi kjøpte vinmarken «Rafaèl» i hjertet av det berømte Valpolicella Classico området.
Siden den gang har de vokst betraktelig og er i dag med sine 205 hektar vinmark i Veneto blant de aller største Italienske produsentene å regne. De har også investert stort i mange andre vinregioner i Italia, som de også lyktes meget godt med.
I dag drives familiebedriften av familiens fjerde generasjon, og tross stadig nyskapning og utvikling har de hele tiden bevart respekten, kunnskapen, tradisjonen og kjærligheten til vinmakingen i området. Nylig ble Tommasi Amarone stemt frem av 18 millioner Vivino-brukere verden over som én av de topp fem beste Italienske vinene – et vitnesbyrd som taler for seg selv.

Tommasi Valpolicella Ripasso Classico Superiore 2017: Den har en deilig aroma av mørke, modne bær, litt tørket frukt, hint av urter og vanilje. Deilig og rik frukt på smak, fyldig, balansert sødme, tørket frukt, lang og god ettersmak. Det er en grunn til at dette er en husfavoritt, den skuffer aldri!

Tommasi Amarone della Valpolicella Classico 2016: Den har en fin aroma, lett utviklede toner av moden og tørket frukt, integrert fat og deilig vanilje. Den er fyldig og rik på smak, deilig frukt av røde og mørke bær, lett preg av tørket frukt, lang ettersmak med et pent fatpreg. Meditasjonsvin eller til en god parmesan, tips fra Pierangelo Tommasi!

Lugana er deres nye og spennende prosjekt som jeg skal fortelle mer om når neste vin i serien kommer, jeg har allerede smakt den – gled dere! Kommer i høst.

Jeg må nesten si at dette ble årets sommervin; Tommasi Le Fornaci Lugana 2020: Frisk og fruktig nese, aromatisk, gule frukter, hint av krydder. Den er fruktig og rund med god syre, lett krydder i en utgang som sitter godt. En meget godt balansert og fin vin, versatil.

Produktene er tilsendt

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..