To viner til høstens mat.

Annonselenke

Pisano Cisplatino Tannat og Anadigna Albariño Tradicional 2019, to vidt forskjellige viner, begge nyheter.
Vi begynner i Rías Baixas, Galicia, med Anadigna. Denne hvitvinen kommer fra et familiedrevet vinhus, de har vinmarker i Val do Salnés og dyrker kun Albariña. Vinmarkene deres ble plantet av foreldrene og bestemoren til dagens vinmaker, Carlos Rey Lustres, på 70- og 80-tallet. De lager såkalt håndverksvin, hvor hver enkelt drueklase bli nøye utvalgt og plukket, før vinen blir produsert med toppmoderne utstyr.
Druen er Albariño, vinen har 13% alkohol. Frisk og fruktig nese, epler, sitrus, hint av sjø og mineraler. Den er fruktig og syrefrisk på smak, følger nesen med en tørr utgang som sitter godt. En elegant vin til sjømat.
Pisanoen er ikke fra Spania selv om druen i utgangspunktet er det, men Uruguay! Vinhuset består av en liten gruppe familiegårder som dyrker druer i Progreso, et område nord for Buenos Aires mot havet. Også disse lager håndverksvin med nøye utvalgte druer. De har totalt 30 hektar med Tannat, og denne vinen har fått 3-4 måneder på fat, 13.5% alkohol. Det er Daniel, Eduardo og Gustavo Pisano som har produsert den.
Den har en nese med mørke bær, skogsbær, lett krydder, ung. Den er fruktig og rund på smak med god syre, fine tanniner i en lang og tørr utgang. Et godt kjøp, kjøttvin.

Produktene er tilsendt

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..