Britiske bobler og deilig Pinot Gris fra Alsace.

Annonselenke

Skal det være en ny årgang Pinot Gris, eller en Balfour med ny blend?

Domaine Fernand Engel
Det er Xavier Baril som er vinmaker hos vinhuset, han er svigersønnen til Bernand, som igjen er sønnen til Fernand Engel, og det er han som stilte seg til disposisjon for denne vinmessen! De har 64 hektar vinmark og de er det største organiske (1997) og biodynamiske vinhuset i Alsace. Eiendommen ligger i Rorschwihr og vinhuset har vinmarker i syv omkringliggende landsbyer, de dyrker alle de syv tillatte druene i området; Riesling, Pinot Blanc, Pinot Gris, Gewurztraminer, Pinot Noir, Sylvaner og Muscat d’Alsace.

Fernand Engel Terres Rouges Pinot Gris 2020: Spennende nese med gule og grønne frukter, sitrus, florale toner, urter og mineraler. Den er fruktig på smak, konsentrert frukt og god syre, lang ettersmak. En smakfull og spennende Pinot Gris, god pris!

Tips: I neste Vin&Brennevin skal vi se på flere viner fra Fernand Engel, samt flere vinhus i Alsace!

Hush Heath Estate
Vinhuset ble etablert i 2002 og er en 400 mål stor familieeid eiendom i hjertet av «Garden of England», Kent, omkranset av gamle skogsområder, vinplanter, epletrær og og enger.
Hush Heath er kjent for sine musserende viner – Balfour – som er blant de mest ikoniske og eksklusive engelske musserende vinene, vinmakere er Owen Elias og Victoria Ash. De musserende vinene produseres med tradisjonell champagnemetode og druesorter som Chardonnay, Pinot Noir og Pinot Meunier. De har også noe stillevinsproduksjon, og i Norge så har de en Chardonnay og en Pinot Noir.

Balfour Leslies Reserve Brut (74% Chardonnay, 21% Pinot Noir, 5% Pinot Meunier, tidligere blend hadde høyere andel Pinot Noir og lavere andel Chardonnay), 12% alkohol og 12 gram sukker per liter. Vinen har en fruktig nese med et deilig eplepreg, sitrus, urter og kjeks. Den er fruktig og fyldig på smak, god syre, godt balansert, lang og mineralsk utgang. Pen sødme og god balanse. Klassiskt og godt kjøp.

Produktene er tilsendt

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..