To deilige Baroloer til høstkosen.

Annonselenke

I dag ser vi på to fine Baroloer, en vintype som er ypperlig til høstens kjøttretter.

Vinhuset er et familiedrevet vinhus i Monforte, det drives av 3. og 4. generasjon, foreldrene Gianfranco og Bruna med døtrene Vittoria og Marta. De driver med naturlig vinproduksjon med minimal bruk av sulfur og kobber, såkalt low intervention, samt lite utbytte druer i vinmarkene.
Druene til de to vinene vi ser på i dag kommer fra samme vinmark, men den første kommer fra yngre vinplanter (25-45 år mot henholdsvis 70). San Giovanni har også mer nøye selekterte druer.

Gianfranco Alessandria Barolo 2017: Innbydende nese med kirsebær, mørke bær, plommer, krydder, florale toner og et hint av røyk. Den er konsentrert med varm frukt og god syre, godt balansert med en lang ettersmak. En deilig Barolo med godt integrert alkohol, tåler mange år i kjelleren.
Gianfranco Alessandria Barolo San Giovanni 2017: Konsentrert og kompleks nese med røde og mørke bær, krydder, florale hint og fat. Den er fruktig og fyldig, deilig syre, flott struktur i en lang ettersmak. En meget godt balansert og fin Barolo som tåler minst 10 år og vel så det i kjelleren. Godt kjøp.

Produktene er tilsendt

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..