Gin fra Piemonte!

Annonselenke

I dag skal vi se på en spennende gin fra Piemonte, hvor et vinhus har tatt steget inn i brennevinets verden også!

Det er Elena Penna Currado og Luca Currado Vietti fra vinhuset Vietti, i Castiglione Falletto i Piemonte som nå har stiftet Elena Penna Spirits, og denne ginen er først ut. Det har blitt produsert brennevin i Piemonte lenge, men vinene har liksom overskygget produksjonen internasjonalt. Brennevinsprosjektet er en måte for Luca og Elena å utforske og ære den gamle tradisjonen, og Elena gin er selvfølgelig produsert på en gammel oppskrift! Urtene, som for øvrig er håndplukket, kommer fra de italienske Alpene og området rundt i Piemonte. Den er lagd som en London dry, Langhe stil, og det er ikke brukt noen syntetisk tilsetninger eller essenser. Ginen er kaldfiltrert manuelt gjennom papir, og har derfor en lett gultone på grunn av de botaniske ingrediensene. Destillasjonen foregår i små batcher på to restaurerte, vedfyrte destillasjonsapparat fra 1800-tallet.

«The passion for quality, the research for traditional ingredients and botanicals of my fantastic territory have motivated me to undertake a path, which after years of tastings and studies, led me to this fantastic London Dry in Langa Style. Made only with natural ingredients of the territory, no synthetic extracts. Only hand-picked botanicals and infusions in a still from the 1700s. The result: the authenticity and fragrance of Piedmontese botanicals and the purity of a traditional distillation.» -Elena

Tydelig preg av einebær på nesen, sitrus, florale toner, krydder, kanel og pepper. Den er rund og fyldig på smak, krydret, følger nesen, lang og smakfull utgang. En skikkelig konsentrert og smakfull gin, mye gin for pengene!


(Perfekt glass å lukte og smake gin med finner du over)

Produktet er tilsendt

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..