Nyt sensommeren med Ouzo!

Annonselenker

Vi har fortsatt noen fine høstdager foran oss, hva med å nyte de med Ouzo? Vi ser på Ouzo Sans Rival og en cocktail.

Thomopolous Distillery ligger i utkanten av Athen og har en historie som strekker seg helt tilbake til 1905. Her produseres bl.a Ouzo Sans Rival som den dag i dag er verdens mest solgte ouzo.

I seg selv er den anispreget både på smak og aroma, lette florale toner og noe urtepreg. En klassisk og fin Ouzo. Ypperlig når en savner Hellas ekstra mye.

Ouzo er destillert på rester etter drueproduksjon, akkurat som Grappa i Italia, men våre venner i Hellas har vært lure og tilført den en behagelig mengde anis som gir den distinkte smaken. Tradisjonelt, og helt sikkert slik mange nordmenn har opplevd å få den servert, blir ouzo inntatt som en shot etter maten. I høyden med litt vann for å dempe alkoholen og få den kjente melkefargen.
Hemmeligheten: Det er nettopp her hemmeligheten til ouzo ligger: Du må skjenke den riktig for å få den ordentlige «greske» opplevelsen, og det er såre enkelt. Først finner du frem de tynneste og mest elegante kjøkkenglassene du har. Hell opp 2-4 cl ouzo og omtrent samme mengde vann (det kan være lurt å begynne med litt mindre vann, det er lettere å tilsette mer vann enn å ta det ut igjen). Fyll så glasset med isbiter. Som du ser vil drikken skifte farge fra transparent til melkehvit, det er fordi noen av de eteriske oljene i Ouzo er løselige i alkohol, men ikke i vann.


(Glass her)

Greek Lemonade

  • 4 cl Ouzo
  • 3 cl friskpresset sitron
  • 2 cl sukkerlake
  • 2 cl sodavann

Slik gjør du: Alle ingrediensene blandes i et høyt longdrinkglass sammen med isbiter, rør godt om før man tilsetter sodavann/Farris. Server med sitronskive liggende på kanten av glasset


(Glass her)

Produktet er tilsendt

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..