Godsaker fra Frankrike.

Annonselenke

Vi ser på tre franske herligheter som er ute i nye årganger i dag:
Samuel Billaud
Eier og vinmaker Samuel brøt ut fra familievingården Domaine Billaud-Simon i 2010, etter å ha fått 20 års erfaring med å jobbe med vin der. Familiegården, en av de eldste i hele Chablis, han vokste opp på ble etablert i 1815, så du kan trygt si at han har dype vinrøtter. Han var den 6. generasjonen på gården og har gått i lære hos både far, farfar og oldefar. Han begynte ikke å gro druer selv, men kjøpte og vinifiserte, før han i 2014 kjøpte 4 hektar i Petit Chablis og Chablis. Året etter oppgraderte han hele vinhuset inkludert alt utstyr til det nyeste på markedet. Han lager i dag ca 45000 flasker pr år med en gjennomsnittsavkastning på 50 hl/ha, og utvider stadig med nye parseller i gode vinmarker.
Samuel Billaud Bourgogne d’Or Chardonnay 2020: Vinen har en fruktig og fin nese med gule frukter, hvit steinfrukt, epler, sitrus, hint av mineraler. Den er fruktig og rund på smak, tørr med god syre, frisk og elegant utgang. En klassisk og fin vin, godt kjøp.

Samuel Billaud Chablis 2019: Fruktig og elegant nese, gule frukter, sitrus, eple, mineraler og et hint av urter. Den er konsentrert og kompleks på smak, følger nesen med god fylde og syre, lang og mineralsk utgang. En meget flott Chablis, elegant!

Samuel Billaud Chablis Premier Cru Les Forneaux 2019: Kompleks nese med gul frukt, sitrus, epler, litt kalk, urter og mineraler. Den er kompleks også på smak, fruktig med god fylde og syre, konsentrert og lang ettersmak. En meget deilig og smakfull fin!

Produktene er tilsendt

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..