To viner til høstmaten.

Annonselenke

I dag skal vi se på to viner som er ypperlig til høstmaten, og det fra Rhônes eldste vinhus!

J. Vidal-Fleury – ble etablert som produsent og eier av vinmarker i Côte Rôtie i 1781, og er i dag den eldste vinprodusenten i Rhône-dalen. All rødvin og utvalgte hvitvin lagres i dag på eikefat –og tønner i en helt ny vinkjeller, beliggende under granittjordsmonnet. Etienne Guigal arbeidet hos Vidal-Fleury i 22 år før han i 1946 etablerte seg på egen hånd. I 1976 døde Joseph Vidal-Fleury, og noen år senere kjøpte den tidligere ansatte og meget dyktige Guigal sin læremesters hus. J. Vidal-Fleury og Guigal drives i dag som to selvstendige produsenter.

Hvitvinen er basert på 75% Viognier, 15% Grenache, 10% lokale druer, den er lagret på bunnfallet «sur lies» i 6 måneder, 13.5% alkohol. Den er frisk og fruktig på nesen, epler, sitrus, mineraler og hint av fat. Den er fruktig også på smak, følger nesen med en god syre, sitter godt og tørt. En godt balansert hvitvin som har godt av noen år på baken, tåler mange år i kjelleren.
Rødvinen er produsert på 60% Grenache, 30% Syrah, 10% Mourvédre, 13% alkohol. Den er fruktig og floral på nesen, aromatisk, mørke bær og krydder. På smak er  den fruktig med god syre, saftig, fin konsentrasjon, tørr og strukturert utgang. Et meget godt kjøp når det kommer til høstvin, ypperlig til rødt kjøtt, gryter og vilt.

Produktene er tilsendt

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..