Prà Soave 2020

Annonselenke

Hvis du trenger en god hvitvins-BiB i høst, og la oss bare innrømme det – det trenger du, Prà Soave 2020 er ditt perfekte valg!

Az. agr. di Graziano Prà ligger i landsbyen Monteforte d’Alpone i Soave regionen i Veneto Italia.
Graziano Prà kom inn i vinbransjen på begynnelsen av 1980-­tallet og satte tidlig et nytt, moderne særpreg med rene, elegante viner som best uttrykker sitt voksested i Soave Classico. I dag har han 30ha vinmarker i Soave Classico, hvor han produserer noen av Italias beste hvitviner, og de senere år har han også investert i 7ha vinmarker i Valpolicella hvor han produserer utsøkte, røde viner.
Pràs filosofi har hele veien vært å respektere og verdsette den naturgaven vinmarkene hans gir av godt druemateriale. De ligger svært heldig til i de beste delene av Soave Classico på vulkansk jordsmonn med god soleksponering og god drenering. Han har lenge praktisert økologiske prinsipper, og har nå også startet på veien til full klassifisering.
Az. agr. di Graziano Prà eksporter i dag til 45 land verden over, og regnes alltid 1 av de topp 3 vinprodusenter fra Soave Classico. Vinhuset er fast innslag i Italias største vinguide Gambero Rosso med høyeste 3 glass utmerkelse år etter år.

Garganega 100% selvfølgelig, fra vulkansk, steinete jordsmonn, og god helning på vinmarkene som gir god drenering. 150­-200 meter over havet. Vinen har 12% alkohol,  under 3 gram sukker per liter og er dedikert til Otto, Border Collien på gården.

Vinen har en frisk, lett kompleks nese, den er aromatisk og fruktig, gule frukter, florale toner og hint av krydder. Fruktig og bløt på smak, følger nesen, god syre og en lang ettersmak som sitter godt og spenstig. Meget godt kjøp, denne passer til det meste av lett mat samt alene.

Produktene er tilsendt

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..