To flotte viner fra Pieropan

I dag ser vi på to flotte viner fra Soave i Italia, fra vinmarker hvor jeg faktisk tok morgenjoggen min i juli…

Pieropan var det første vinhuset som skrev «Soave» på vinflaskene sine, dette tilbake på 1930-tallet, de var også den første produsenten som lagde en enkeltvinmarksvin (Calvarino) på 70-tallet, så man kan trygt si at de liker å gå sin egen vei… Jeg vurderte å besøke de da jeg var i Soave i sommer, da de har et splitter nytt vinhus, men dessverre var Andrea på ferie da jeg var der. Men han skrev til meg i en epost at jeg var velkommen når som helst på et senere, så da regner jeg med at det blir et besøk neste gang.
Pieropan var også den første produsenten i området som tok i bruk nitrogen i flasker for å hindre oksidering og da de innførte skrukork på sin Soave Classico måtte de på grunn av den daværende reguleringen fjerne «Classico» fra etiketten i fem år. Reglene ble heldigvis endret i 2013.

La Rocca vinmarkene ligger rett over det ikoniske slottet i Soave by.Det er Andrea Pieropan som i dag driver vinhuset sammen med broren Dario, de tok over etter at faren døde i 2018. De har i underkant av 50 hektar økologisk vinmark.

Pieropan Soave Classico 2020: Ung og fruktig nese, gule frukter, moden sitrus, hint av mineraler. Den er fruktig på smak med en fin fylde og syre, rund, sitter godt med en tørr utgang. En flott og typeriktig Soave, klassiker!
Pieropan Soave Classico Calvarino 2019: Innbydende og kompleks nese, gule frukter, eple, sitrus, florale toner og mineraler. Den er konsentrert med god fylde, syrefrisk, lang og smakfull utgang. En utrolig flott og balansert Soave, meget godt kjøp.

Produktene er tilsendt

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..