Et knippe naturviner + min mening om Testalungaetiketten.

Annonselenke

I dag ser vi på et knippe deilige naturviner, jeg har lagd en stor sak for Vin&Brennevin om det og vil anbefale å lese den artikkelen i magasinet som snart kommer ut! Noen av vinene ser vi på her, samt saken om etiketten på Testalunga som fikk kritikk tidligere i år.

 

Dette er altså den omdiskuterte etiketten som Organisasjonen Av-og-til reagerte på… Kaja Tinderholt, daglig leder ved Fyret mat og drikke i Oslo. skrev på sin Facebook side: – Hvordan i svarte h****te kan denne etiketten være lov Vinmonopolet? Drikk vin og fortsett å slå unga?!? Usmakelig. 
Til Godt.no sier Randi Hagen Eriksrud, generalsekretær i organisasjonen Av-og-til: – Vi vet at 90 000 barn vokser opp med en mor eller far som drikker for mye, og vi vet at barn som har foreldre som drikker mye i større grad utsettes for vold i hjemmet. Vi tenker da at en vinetikett med et trist barn og en slik tekst er uheldig. 
Organisasjonen fikk også støtte fra Vinmonopolet, som opplever etiketten som problematisk og uheldig. – Men vi har så langt ikke funnet noe grunnlag for å gjøre noe med den. Dette er noe vi ser nærmere på, og jeg regner med vi kan konkludere på dette om ikke så lenge, skriver Halvor Bing Lorentzen, Direktør for kommunikasjon og samfunnsansvar i Vinmonopolet til Godt.no som slo opp denne saken.
Importøren svarte følgende: –«Keep on punching» er en metafor for å Stå på! – ikke å slå. Det ville vært like idiotisk å oversette idiomet «Stå på» fra norsk til «Stand on» på engelsk, skriver Geir Gjerdrum, leder av Unico. Vi syntes Av-og-til kunne kontaktet oss slik at vi kunne forklart kontekst, budskap og hjulpet dem med engelsken. Det er forskjell på å se etiketten med Sør-Afrikanske øyne eller fra en rik og puritansk kontekst slik som i Norge. Vinhøna mener:
Altså, er det ingen ende på hva man skal bli krenket av her i landet? Dette er noe av det dummeste jeg har hørt, snakker om å lage en sak ut av ingenting! Skal vi rike og privilegerte nordmenn misforstå en etikett med vilje bare for å kunne bli krenket? Her har vi en dyktig vinmaker som står på, lager bærekraftige viner med et budskap for å provosere til engasjement mot fattigdom hvor deler av overskuddet går til å hjelpe fattige familier og barn, også skal vi i Norge føle oss KRENKET?
Jeg blir helt matt av enkelte folk altså. Nei, la etiketten være i fred å kjøp masse vin fra Testalonga, budskapet er bra og vinene digg! Skål fra Vinhøna! 

Testalonga Baby Bandito Keep on punching: Vinen har en fruktig nese med gule frukter, sitrus, hint av urter og mineraler. Den er fyldig og fruktig, fin syre, sitter godt i en lang utgang. Et meget godt Chenin kjøp!

Så noen flere naturviner å anbefale:

Mother Rock Force Celeste PetNat: Spennende og innbydende nese med epler, hvit steinfrukt, florale toner og urter. Den er veldig fruktig, god syre og fylde, lang utgang. En utrolig fin vin!

JH Meyer Elgin Chardonnay 2019: Fin nese med epler, gule frukter, florale hint og mineraler. Den er fruktig og fyldig, god syre, konsentrert og smakfull ettersmak med mineraler. En godt balansert og fin vin.
Elgin Vintners Pinot Noir 2020: Røde og mørke bær, bringebær, florale hint, lett krydder og lakris. Den er fruktig og konsentrert på smak, god syre og et flott bærpreg, lang og tørr utgang med et flott krydderpreg. En utrolig flott PN, smakfull og levende!
DM Rouge 2019: Mørke bær, et lett rått preg, krydder og fat på nesen. Den er fruktig og rund på smak, tørr med fine tanniner i en lang ettersmak. En lett rustikk og spennende vin, mye vin for pengene!
Brand Pur Riesling: Aromatisk nese med hvit steinfrukt, epler, sitrus og mineraler. Den er konsentrert og smakfull, god frukt og syre, lang og deilig ettersmak. En godt balansert og meget fin naturriesling, tåler mange år i kjelleren.

Produktene er tilsendt

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..