Et knippe viner!

Annonselenke

Litt forskjellige viner i dag, litt som er ute i ny årgang og litt høstkos.

De to første vinene kommer fra en av topprodusentene i Sancerre, Vingården drives av Jean-Laurent og Jean-Dominique og gården ble sertifisert organisk i 2004 og biodynamisk i 2005. Vinmarksarealet er på 50 hektar, hvorav 11,5 er Pinot Noir, samt 0,13 Sauvignon Blanc «Franc de Pied » som er plantet midt i Sancerre by.

Vacheron Le Rosé XVII er produsert på 100% Pinot Noir, 14.5% alkohol (!) og under 3 gram sukker per liter. Den har et fint preg av røde bær på nesen, bringebær, florale toner og hint av krydder. Den er fruktig og smakfull med en fin fylde og syre, lang ettersmak som sitter godt. En meget smakfull og flott rosè, verd prisen!
Dom. Vacheron Sancerre 2019 er selvfølgelig en ren Sauvignon Blanc, 14% alkohol og under 3 gram sukker per liter. Den er lett konsentrert og fruktig på nesen, kjølig preg av eple, sitrus og mineraler, florale hint. På smak er den fyldig og elegant, meget godt balansert, fruktig og god syre, lang ettersmak. En fyldig og typeriktig Sancerre som sitter meget godt. Mye Sancerre for pengene!

Raig de Raïm Garnatxa Blanca 2020 kom på vinmonopolet i mai, en hvitvin fra Terra Alta i Catalonia produsert på Garnacha Blanca 100% (14% alkohol). Fruktig og floral nese, eple, pære og et lett krydderpreg. Den er smakfull og rund, god syre, lang ettersmak som sitter godt. En litt varm vin som er smakfull og fin, godt kjøp!
Dreissigacker Riesling Trocken 2020 er en tysk hvitvin fra Rheinhessen som ligger i basis (kat. 6), et meget bra kjøp å raske med seg når du vil ha en vin som smaker mer enn den koster. Den har en frisk og fruktig nese med epler, sitrus, hint av florale toner og urter. På smak er den også fruktig, tørr, sitter godt i en frisk utgang. En tørr og typeriktig Riesling!
Winter Riesling Trocken 2020 kommer også fra Rheinhessen, også denne i Basis (kat. 3). Til sammenligning koster denne 10 kroner mindre, har dobbelt så mye sukker, 8 gram per liter, og en prosent mindre alkohol med sine 11%. Denne kan derfor passe bedre til asiatisk, sushi og krydret mat enn vinen over, da en gjerne vil ha litt mer restsødme.
Vinprodusenten med østeriske lager viner i Dittelsheim; Stefan Winter. Familien hans har lagd vin lenge, en Werner Winter plantet visstnok de første riesling plantene sine på 1600-tallet!
Stefan Winter er en meget dedikert mann, han bestemte seg tidlig for at han ikke skulle produsere enkle og kjedelige viner, han gir druene mulighet til å utvikle karakter, noe som igjen gir vinene hans kompleksitet. Han går over druene med en sjeldent sett nøyaktighet og høster de enkelte druene når de er perfekt. Sånt gir god vin!
Vinen har en lett fruktig nese med epler, sitrus, lett modent preg, hint av blomster. Den er rund, fruktig, lett syre, sitter greit og ferskt i utgangen. Godt kjøp!

Produktene er tilsendt

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..